NBA: Prvaki na krilih Curryja odpihnili Houston (VIDEO)

Golden State Warriors so na tretji tekmi finala zahodne konference premagali Houston s kar 126:85.
Fotografija: Golden State je letel na krilih Stepha Curryja in dobre obrambe. FOTO: Ezra Shaw/Afp
Odpri galerijo
Golden State je letel na krilih Stepha Curryja in dobre obrambe. FOTO: Ezra Shaw/Afp

Branilci naslova, košarkarji Golden State Warriors, so prepričljivo dobili tretjo tekmo polfinala lige NBA in povedli z 2:1 v zmagah. Pred domačimi gledalci so Houston Rockets premagali kar s 126:85. Za Golden State je to šestnajsta zaporedna domača zmaga v končnicah, kar je nov rekord lige NBA. Dosedanji rekord so imeli igralci Chicago Bulls v letih 1990 in 1991.

Prvi strelec tekme je bil Stephen Curry s 35 točkami, Kevin Durant jih je dal 25, Klay Thompson pa 13. Na drugi strani je bil najučinkovitejši James Harden z 20 točkami, Chris Paul jih je prispeval 13.

"Zelo sem ponosen na svoje fante, vendar sem jim že povedal, da smo šele na sredini poti. Četrta tekma bo hudičevo težka," je dejal trener Golden State Steve Kerr in o prestavi Curryja dodal: "Zagotovo je podcenjen glede na vložek, ki ga daje. Ne moreš dvakrat postati MVP samo z metanjem trojk. Je zelo vzdržljiv igralec, fizično in mentalno odlično pripravljen, hkrati pa je talentiran in ima zmagovalno miselnost."
 

Rakete so bile premehke


Trener Houstona Mike D'Antoni je priznal, da je bil nadigran, vendar hitro dodal, da se bodo njegovi igralci pobrali in vrnili udarec. "Igrali smo premehko. Tako se ne igra v končnici, zato me ne skrbi preveč, saj vem, da znajo moji varovanci igrati z veliko več energije in agresivnosti."



Četrta tekma bo v noči iz torka na sredo znova v Oaklandu. V drugem polfinalu se merita Cleveland in Boston, po treh tekmah je z 2:1 v vodstvu slednji, četrta tekma pa bo danes ponoči v Clevelandu.

Komentarji: