NBA: razigrani Durant poskrbel za zmago Oklahome

Košarkarji Oklahome so na prvi tekmi finala proti Miamiju nadoknadili 13 točk zaostanka in v seriji povedli z 1:0.

Objavljeno
13. junij 2012 07.56
Posodobljeno
13. junij 2012 08.35
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Oklahoma City - Slab začetek, dober konec. Tako bi z vidika moštva Oklahoma City Thunder lahko opisali prvo tekmo finala NBA, na kateri so domači premagali moštvo Miami Heat (105:94).

Košarkarji Floride so sicer bolje začeli tekmo in v drugi četrtini vodili že za 13 točk (39:26), nato pa so domači začeli zmanjševati prednost. Člani Oklahome so do prvega vodstva na tekmi prišli šele ob koncu tretje četrtine (74:73), ki so jo v zadnji uspešno zadržali, predvsem po zaslugi Kevina Duranta, ki je v tem obdobju dosegel 17 točk (Vrhunci dvoboja).

Domači zvezdnik je tekmo zaključil s 36 točkami, osmimi skoki in štirimi podajami, v veliko pomoč mu je bil tudi Russell Westbrook (27 točk in 11 podaj). Pri gostih je bil najučinkovitejši LeBron James (30 točk), medtem ko je Dwyane Wade ob slabem metu iz igre (7-19) dosegel 19 točk.

»Nasprotniki so v prvem polčasu zadeli veliko težkih metov. V uvodni četrtini so dosegli kar pet trojk, pri čemer je bil Shane Battier še najbolj razigran (3/3 v tem elementu v prvih 12 minutah, op. p.). V svojih vrstah imamo Kevina Duranta, ki je odličen strelec, še pomembneje pa je to, da igra odlično tudi v obrambi. Bil je dober dvoboj, na srečo so nam navijači v drugem polčasu dali potrebno energijo, toda dobili smo šele prvo tekmo,« je po tekmi povedal trener Oklahome Scott Brooks.

Druga tekma finala bo na sporedu v noči s četrtka na petek.

Izid prve tekme finala:

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 105:94