NBA: rekordno učinkovite Ostroge do druge finalne zmage (VIDEO)

Košarkarji San Antonia so bili v tretji finalni tekmi NBA v prvem polčasu kar 76-odstotno uspešni pri metu iz igre.

Objavljeno
11. junij 2014 11.20
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Košarkarji Miamija se bodo morali za tretjo zaporedno krono v ligi NBA krepko potruditi, saj so v finalni seriji še drugič grdo pokleknili pred San Antoniem, tokrat pred domačimi privrženci v American Airlines Areni z 92:111. Že uvodna četrtina je nakazovala podobno katastrofo kot v prvem finalnem obračunu, saj je Vročica domala brez obrambe prejela gromozanskih 41 točk, dosegla pa jih je le 25. Ob glavnem odmoru so bili gostitelji že 21 točk zadaj, v tretji četrtini so zaostanek resda prepolovili, nato pa jim je v končnici vnovič zmanjkalo moči, s čimer so Ostroge mirno in rutinirano prišle do vodstva z 2:1 v zmagah.

Košarkarji San Antonia so dvoboj vrhunsko odprli in zadeli kar 19 od prvih 21 poskusov, do glavnega odmora pa kar 25 od triintridesetih, s čimer so popravili 75-odstotno rekordno učinkovitost Orlanda v finalu izpred petih let proti Los Angeles Lakers. »Ne spomnim se, da bi kdaj v prvem polčasu zadeli 76 odstotkov vseh metov, niti ne verjamem, da se nam bo to še kdaj posrečilo,« je bil malce zaprepaden tudi trener zmagovalnega moštva Gregg Popovich.

Prvi junak San Antonia tokrat ni bil niti Tim Duncan niti Tony Parker, temveč krilni igralec Kawhi Leonard, ki ni zgrešil niti enega od sedmih poskusov za dve točki, prispeval tri trojke in v 39 minutah zmogel zanj rekordnih 29 točk. Gostje so dobro ustavili prvega strelca Vročice LeBrona Jamesa, ki je vpisal 22 točk, izpostaviti velja še štiri trojke Rasharda Lewisa. Tudi Dwyane Wade je v svojem stopetdesetem nastopu v izločilnih bojih lige NBA prispeval 22 točk. Četrti finalni obračun bo v noči na petek prav tako na Floridi.

MIAMI HEAT : SAN ANTONIO SPURS 92:111 (75:86, 50:71, 25:41)

Miami Heat: Dwyane Wade 22, Mario Chalmers 2, LeBron James 22, Rashard Lewis 14, Chris Bosh 9 - prva peterka; Chris Andersen 3, Ray Allen 11, Norris Cole 8, Toney Douglas 1.

San Antonio Spurs: Daniel Green 15, Tony Parker 15, Kawhi Leonard 29, Tim Duncan 14, Boris Diaw 9 - prva peterka; Matt Bonner 2, Manu Ginobili 11, Patrick Mills 5, Tiago Splitter 6, Marco Belinelli 3, Aaron Baynes 2.