NBA: robustni Garnett pokazal kdo je kralj Bostona

Boston je na domačem parketu ugnal Miami (101:91) na tretji tekmi finala na Vzhodu in izid v zmagah znižal na 2:1.

Objavljeno
02. junij 2012 08.12
Posodobljeno
02. junij 2012 08.33
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Boston - Po dveh zaporednih porazih v Miamiju so košarkarji Bostona po selitve serije na domači parket le prišli do slavja (101:91) v konferenčnem finalu na Vzhodu in izid v zmagah zniažli na 2:1.

Vnovič je blestel veteran Kevin Garnett (24 točk, 11 skokov), ki je po dvoboju obležal na parketu in na svojevrsten način proslavil veliko zmago. Rojan Rondo jih je dodal 23. »Oni so ubranili domači zmagi, čez nekaj dni bo podoben dosežek uspel tudi nam. Navodila trenerja (Doca Riversa) so bila preprosta, saj je dejal naj žogo spravimo do Garnetta, ki je povsem kraljeval pod obroči,« je dejal Rondo.

Kelti so šli v tekmo zelo odločno, saj so že v uvodni četrtini in polovici druge uspeli napraviti delni izid 15:0. Na začetku zadnje četrtine so imeli že vodstvo 24 točk, a je Vročica v igro s tremi trojkami vrnil Mike Miller, saj je prednost skopnela le na -8 (95:87). V zadnjih dveh minutah pa je najboljši strelec Miamija LeBron James (34) zgrešil met za tri točke ter tudi izgubil žogo in zmaga je ostala v Bostonu.

»Skušal sem se boriti celotno tekmo. Na koncu smo uspeli ujeti zaostanek, a brez preobrata. Čakamo tekmo številka štiri,« je dejal letošnji MVP. Dwayne Wade je za Miami dosegel 18 točk, Mario Chalmers pa se je ustavil pri 14.

Prav na tretji tekmi se je pokazalo, da zvezdniški Vročici še kako manjka poškodovani Chris Bosh, ki je sicer v petek že treniral z ekipo, a datum njegove vrnitve še ni znan. Kot je pojasnil trener Erik Spoelstra, njegovo zdravstveno stanje ocenijo vsak dan sproti, toda ni želel odkriti, ali bo Bosh zaigral že na četrti tekmi konferenčnega finala.

»Odkar se je poškodoval Chris, so njegovo mesto dobro zapolnili naši igralci s klopi. Ne vemo, kdaj se bo vrnil. Toda ob tem se tudi ne ukvarjamo s tem vprašanjem, saj moramo biti osredotočeni le na trenutno stanje. Na četrto tekmo se bomo pripravljali, kot da Chris ne bo igral,« je pojasnil LeBron.

Izid lige NBA

Finale na Vzhodu

Boston Celtics - Miami Heat 101:91

(Miami Heat vodi z 2:1 v zmagah)