NBA: San Antonio z novim rekordom še bližje velikem finalu

Ostroge so dobile še 20. tekmo zapored, saj so na drugi tekmi finala na Zahodu odpravili Oklahomo s 120:111.

Objavljeno
30. maj 2012 08.02
Posodobljeno
30. maj 2012 08.23
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

San Antonio - Košarkarji San Antonia v tej sezoni lige NBA pišejo zgodovino, saj so z 20 zaporedno zmago podrli rekord moštva Los Angeles Lakers iz sezone 2000/01. Jezerniki so takrat nanizali 19. zmag, nato pa v velikem finalu izgubili prvo tekmo proti Philadelphii.

Novo odlično predstavo je odigral Tony Parker, ki je zbral kar 34 točk in 11 asistenc, razigran je bil tudi Manu Ginobili (20), kar je bilo dovolj za drugo zaporedno zmago v konferenčnem finalu na Zahodu, saj je Oklahoma klonila s 120:111. Ostroge so sedaj le še dve zmagi oddaljene od uvrstitve v veliki finale.

Po tekmi domači trener Gregg Popovic ni mogel prehvaliti francoskega organizatorja igre, ki v ligi NBA igra že dolgih 11 sezon. »Celotno mojo kariero sem bil bitko z vprašanjem, kdaj podati in kdaj vreči na koš. Hkrati sem prav v tem delu igre videl prostor za napredek, saj sem iskal ravnovesje med asistencami in točkami. Mislim, da mi je to uspelo, saj iz sezone v sezono igram bolje,« je razlagal Parker.

Gostitelji so bili praktično celotno tekmo v vodstvo, v drugem polčasu so imeli tako že prednost 22 točk, na roke jim je šel tudi izjemen odstotek meta iz igre. V tretji četrtini jim je stekel tudi met izza črte, saj so ostali pri visokih 64 odstotkih. Oklahoma se je sicer v zaključku tekme približala le na šest točk, a Parker, Ginobili in izkušeni Tim Duncan niso dovolili presenečenja.

Pri OKC je bila spet razigrana stalna trojica - Kevin Durant je zbral 31 točk, James Harden jih je dodal 30, Russell Westbrook pa se je ustavil pri 27 točkah in osmih asistencah. »Nismo nobeni morali zmagovalci, saj smo doživeli hud poraz. Skopali smo si veliko jamo. Tudi tokrat smo se borili, a na koncu doživeli nov poraz,« je dejal Durant.

Izid lige NBA:

Zahodna konferenca, finale

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 120:111

(San Antonio vodi z 2:0 v zmagah)