NBA: stoječe ovacije ob vrnitvi Fisherja v dvorano Staples Center

Košarkarji Oklahome so moštvo Los Angeles Lakers ugnali s 102:93 in ostajajo zasidrani na prvem mestu na zahodu.

Objavljeno
30. marec 2012 07.59
Posodobljeno
30. marec 2012 08.19
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Po le nekaj tednih se je v dvorano Staples Center vrnil Derek Fisher, ki pa tokrat ni nosil dresa domačih jezernikov, kot smo bili to vajeni dolga leta, ampak je zaigral kot nova okrepitev Oklahome City Thunder.

Pred tedni ga je namreč moštvo Los Angeles prodalo v Houston, a je 37-letni veteran odkupil svojo pogodbo ter postal novi soigralec Kevina Duranta in druščine. Po prihodu v dvorano je domače občinstvo nekdanjega dolgoletnega člana jezernikov nagradilo s stoječimi ovacijami, na velikem ekranu pa se je izpisalo »Hvala za vse, kar si storil«. Fisher je namreč v ligi NBA odigral že 16 sezon, od tega jih je kar 13 preživel v Los Angelesu.

Toda po uvodni slovesnosti je bilo za domače navijačehitro  konec zabave, saj so gostje iz Oklahome odlično igrali že od prve minute dalje ter na koncu prišli do pete zaporedne zmage. Vnovič je blestela naveza Russell Westbrook (36 točk) - Kevin Durant (21 točk), pri gostiteljih se je izkazal Andrew Bynum (25 točk, 13 skokov), svoj delež je prispeval tudi Kobe Bryant (23 točk).

Oklahoma si je ključno prednost priigrala na začetku zadnje četrtine, ko so napravili delni izid 10:0 in pobegnili na +18. Jezerniki so sicer vrnili z delnim izidom 14:4, kjer je Metta World Peace zadel dve trojki, a bil brez prave pomoči soigralcev, tako da ni prišlo do preobrata. Oklahoma se je z novo zmago utrdila na prvem mestu v zahodni konferenci, sledita moštvi San Antonio Spurs in Los Angeles Lakers.

Izidi lige NBA:

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 93:102

Indiana Pacers - Washington Wizards 93:89

Miami Heat - Dallas Mavericks 106:85

Portland Trail Blazers - New Orleans Hornets 99:93

Vrhunci dvoboja Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder