NBA: tudi brez Dragićevega prispevka Miami spet v zmagovalnem ritmu (VIDEO)

Košarkarska Vročica je pred domačim avditorijem s 105:100 odpravila Charlotte, sedem točk zlatega Ljubljančana.

Objavljeno
02. december 2017 07.54
J. P.
J. P.

Miami - Košarkarji Miamija so se v ligi NBA znašli v rezultatski krizi, saj so morali dvakrat zapored na kolena, še posebej boleč pa je bil četrtkov najvišji poraz v sezoni (86:115) na gostovanju pri Kratkohlačnikih iz New Yorka. Sinočnji tekmec Charlotte je bil ravno pravšnji, da se je Vročica ponovno vrnila na zmagovalne tirnice in pred 19.600 gledalci v domači dvorani American Airlines Arena zmagala s 105:100. Gostje so morali v svojo statistiko vpisati že četrti zaporedni poraz.

A sprva ni dišalo po takem razpletu, štart Charlotta je bil izvrsten, saj je vodil že s 16:1. Domači so prvič iz igre zadeli šele v sedmi minuti in na prvi odmor odšli z osmimi točkami zaostanka (22:30), toda že v drugi četrtini so se prvič zavihteli v vodstvo (44:43), ki ga do glavnega odmora niso več izpustili iz rok. V nadaljevanju je bila nekaj časa spredaj ena, nekaj časa druga zasedba, a nobena za več kot štiri točke. Potem ko so v končnico obračuna gostje prinesli točko zaloge (96:95), je Miami vendarle zavihal rokave in z delnim izidom 9:0 odločil zmagovalca.

Pa čeravno je igral brez centra Hassana Whitesida - in enako bo še nekaj naslednjih tekem. Zaradi ponovne poškodbe kolena, zaradi katere je že izpustil začetek sezone, bo namreč na prisilnem počitku vsaj teden dni. »Samo čas bo povedal, kaj me čaka. Upam, da se bom lahko v prihodnjih tednih predvsem spočil in povsem pozdravil,« je komentiral visokorasli nesrečni 28-letnik, ki že tokrat ni stopil na parket in pomagal sotekmovalcem. Njegovo vlogo v prvi peterki bo prisiljen prevzeti novinec Bam Adebayo.

Sinoči ni bil pri metu in sploh ni zadel iz igre, več razlogov za dobro voljo je imel Josh Richardson, ki je bil najučinkovitejši doslej v karieri s 27 točkami, od tega tremi trojkami. Zlati Slovenec Goran Dragić ni izstopal, v 28 minutah je prispeval sedem točk (prosti meti 1:2, za dve 3:9, trojke 0:3), dodal pet asistenc in štiri skoke in si privoščil pet izgubljenih žog. Potem ko so ga izbrali za najboljšega igralca tedna v vzhodni konferenci, je še na tretji zaporedni tekmi zmogel manj kot deset točk, kar se mu ni zgodilo že dolgo.

Pravzaprav že vse od sezone 2015/16, ko je - ravno tako decembra - v treh zaporednih obračunih nanizal od pet do osem točk. Pri Charlottu je sinoči dvomestno število točko ujelo kar sedem igralcev, vsi iz udarne peterke in dva rezervista, najuspešnejši je bil krilni center Marvin Williams s 16 točkami. Zdaj Vročico, ki je po 22 dvobojih ravno polovično uspešna in drži deseto mesto na razpredelnici vzhoda, v noči na ponedeljek čaka spektakularni domač obračun s prvakom lige NBA Golden Statom, ta čas drugim v zahodni konferenci.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Charlotte Hornets 105:100 (Goran Dragić 7 točk, 5 podaj, 4 skoki, 5 izgubljenih žog v 28 minutah)
Orlando Magic : Golden State Warriors 112:133
Washington Wizards : Detroit Pistons 109:91
Toronto Raptors : Indiana Pacers 120:115
Chicago Bulls : Sacramento Kings 106:107
Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 79:95
Oklahoma City Thunder : Minnesota Timberwolves 111:107
Utah Jazz : New Orleans Pelicans 114:108