NBA: Udrih in soigralci potolčeni, kot že dolgo ne

Prvič po aprilski poškodbi Ahilove tetive se je na parkete vrnil četrti najboljši strelec vseh časov v NBA Kobe Bryant.

Objavljeno
09. december 2013 08.14
SPO-BKO-BKN-TORONTO-RAPTORS-V-LOS-ANGELES-LAKERS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Moštvo košarkarske lige NBA, New York Knicks, preživlja zares težko obdobje. V tej sezoni je namreč v 19 dvobojih zgolj petkrat zmagalo, v zadnjih 12 tekmah le dvakrat. Piko na »i« je postavilo ob sinočnjem porazu z Bostonom s kar 41 točkami razlike (73:114), pri čemer ni bilo več nobenih dvomov o zmagovalcu že po uvodni četrtini, ki so jo gostje dobili z udobnih zelo 34:11. Beno Udrih je v majici poražencev na parketu prebil dvanajst minut in pol in v tem času prispeval pet točk (za dve 1:3, trojke 1:2), dodal pa še en skok.

Boston je bil izjemen pri poskusih z razdalje, saj je zadel kar 14 trojk ob 56-odstotnem metu. Še prav posebej je izstopal najučinkovitejši igralec obračuna Jordan Crawford s šestimi uspešnimi trojkami in skupaj 23 točkami, medtem ko je bil med poraženci znova najuspešnejši Carmelo Anthony z 19 točkami. Že po polčasu so Kratkohlačniki zaostajali z 31:58, tekmeci so zalogo do konca le še krepko oplemenitili. Tim Hardaway Jr. se je prvič pojavil v začetni peterki New Yorka kot zamenjava za poškodovanega Kenyona Martina. »Iščem besede v opravičilo, pa jih ne najdem,« je bil po novem hudem porazu jezen trener Mike Woodson.

Prvič po aprilski poškodbi Ahilove tetive pa se je na parkete vrnil četrti najboljši strelec vseh časov v NBA Kobe Bryant, ki je tako vstopil v že osemnajsto sezono med košarkarsko elito onkraj luže. V 28 minutah je zbral devet točk in osem skokov.

IZIDI LIGE NBA

New York Knicks : Boston Celtics 73:114 (Beno Udrih 5 točk v 12 minutah za New York)
Detroit Pistons : Miami Heat 95:110
Oklahoma City Thunder : Indiana Pacers 118:94
Houston Rockets : Orlando Magic 98:88
Los Angeles Lakers : Toronto Raptors 94:106