NBA: Udrih in soigralci v Phoenixu končali 26-letni urok

Košarkarji New Yorka so v londonski areni O2 premagali Detroit, na slovenskem dvoboju se je zmage veselil Beno Udrih. 

Objavljeno
17. januar 2013 23.05
Posodobljeno
17. januar 2013 22.50
NBA/
M. Ž., D. O., Delo.si
M. Ž., D. O., Delo.si

London - V severnoameriški ligi NBA se je končala prva tekma 17. januarja med Detroitom in New Yorkom, ki je potekala v Londonu. Tam so se najbolje znašli Newyorčani, ki so zmagali s 102:87.

To je bila tretja tekma rednega dela prvenstva, ki so jo moštva lige NBA igrala v londonski areni O2, potem ko so sta se tam pred dvema sezonama dvakrat pomerili moštvi New Jersey Nets in Toronto Raptors.

Gledalci so tokrat spremljali enostransko tekmo, ki so jo Kratkohlačniki otvorili z izidom 16:2, njihovi nasprotniki pa so se nato trudili vrniti v igro. Čeprav so ti še pred koncem prvega polčasa zaostajali za dvajset točk (24:44), so se Newyorčanom ob koncu tretje četrtine približali le na štiri (63:67), a razlika v kakovosti je bila prevelika, da bi tekmo tudi dobili.

Prvi strelec tekme je bil igralec New Yorka Carmelo Anthony, ki je v prvem polčasu dosegel 18 izmed svojih 26 točk, Amar'e Stoudemire jih je dodal 17, Tyson Chandler pa je kot edini član moštva vknjižil dvojni dvojček (10 točk in 14 skokov). Pri Detroitu je bil najučikovitejši Will Bynum z 22 točkami, Andre Drummond in Greg Monroe pa sta tekmo končala z 11 točkami in 10 skoki.

Zmaga Udriha na slovenskem dvoboju

Milwaukee je na gostovanju pri Phoenixu pod vodstvom novega trenerja Jima Boylana končal črni niz in prišel do prve zmage v puščavi po dolgih 26 letih (94:98). To je bil hkrati tudi neposreden dvoboj obeh slovenskih predstavnikov v ligi NBA - Goran Dragić je v dresu gostiteljev dosegel 10 točk in 4 podaje, medtem ko se Beno Udrih ni vpisal med strelce, v svoji statiski je imel pet skokov in šest podaj.

Tekma je bila izenačena vse do zadnjih minut, ko je Milwaukeeju uspel delni izid 10:0, dokončnega zmagovalca dvoboja pa je z zadeto trojko minuto pred koncem odločil Mike Dunleavy.

Wade proslavil 31. rojstni dan z zmago nad Jezerniki

Sinoči pa je bil na sporedu še en veliki derbi. Los Angeles Lakers, ki so želeli dokazati, da uspehi z zadnjih tekem niso bile le stvar naključja, so namreč v Staples Centru pričakali aktualne prvake iz Miamija. Blestela je naveza LeBron James - Dwyane Wade Wade in Vročici zagotovila visoko zmago (87:102).

LeBron je Jezernikom nasul kar 39 točk in zbral tudi osem asistenc, Wade, ki je praznoval svoj 31. rojstni dan, pa jih je dodal še 27. V zadnjih petih minutah je s sedmimi točkami (skupaj devet) zadnji žebelj v krsto gostiteljev zabil še Ray Allen. Pri gostiteljih je bil vnovič strelsko najbolj razpoložen Kobe Bryant (22 točk), Dwight Howard jih je dosegel 13, a pobral tudi kar 16 skokov.

Znani začetni peterki tekme vseh zvezd

Iz lige NBA so ponoči sporočili člane začetnih peterk tekme vseh zvezd, ki bo 17. februarja v Houstonu. Izmed vseh košarkarjev je največ glasov prejel igralec Los Angeles Lakersov Kobe Bryant (1,591,437), ki se je petnajstič zapored uvrstil na t. i. All-Stars tekmo, sledita mu LeBron James iz Miamija (1,583,646) in član Oklahome Kevin Durant (1,504,047).

Za Vzhod bodo začeli LeBron James, Dwyane Wade (oba Miami), Carmelo Anthony (New York), Kevin Garnett in Rajon Rondo (oba Boston), za Zahod pa Kobe Bryant, Dwight Howard (oba Los Angeles Lakers), Chris Paul, Blake Griffin (oba Los Angeles Clippers) in Kevin Durant (Oklahoma).

Tekme 17. januarja

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 94:98

Detroit Pistons - New York Knicks 87:102

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 77:90

Los Angeles Lakers - Miami Heat 87:102