NBA: Udrihov Memphis praznih rok v SLC (VIDEO)

Grizliji so se z gostovanja pri košarkarjih Utaha vrnili s porazom z 79:89, Beno Udrih prispeval štiri točke.

Objavljeno
08. november 2015 08.27
Grizzlies Jazz Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Salt Lake City - Košarkarji Memphisa nikakor ne ujamejo zmagovitega niza v ligi NBA, trenutno so namreč pri treh zmagah in štirih porazih, kar jih drži na enajstem mestu razpredelnice zahodne konference. Četrtič so morali na kolena sinoči, ko jih je pred domačimi navijači v Vivint Smart Home Areni z 89:79 odpravil Utah, ki je bil uspešen že četrtič v zadnjih petih obračunih.

Prve tri četrtine so na parketu gospodarili gostitelji, ki so pridno plemenitili razliko. Do prvega vodstva so se sicer prvič dokopali šele ob koncu uvodnega dela (18:17) in na prvi odmor odšli z dvema točkama naskoka, odtlej pa prednosti niso več izpustili iz rok. Sredi tretje četrtine so bili že kar 21 točk spredaj, nakar se je gostom posrečil delni izid 7:0, s katerim so zaostanek nekoliko omilili.

Zadnjič so Grizliji ugriznili v sklepnem delu, ko so vpisali kar trinajst točk zapovrstjo in se slabi dve minuti pred koncem s trojko Mika Conleyja približali na zgolj pet točk zaostanka (79:84), vendar pa odtlej niso zadeli več in zaslužena zmaga je ostala doma. V vrstah Utaha je točkovno izstopal rezervist Trey Burke s 24 točkami, od tega kar šestimi trojkami (iz osmih poskusov), kar je njegov osebni rekord, omeniti pa velja še dvojni dvojček Derricka Favorsa za 12 točk in kar 16 skokov.

Pri poražencih je Conley vpisal 20 točk, španski center Marc Gasol je s 13 točkami in 10 skoki ujel dvojnega dvojčka, nekaj malega priložnosti pa je dobil tudi ta večer edini slovenski predstavnik v pogonu Beno Udrih, ki je na parketu prebil sedem minut in pol, v tem času pa vknjižil štiri točke (met za dve 2:3) in eno izgubljeno žogo. Zdaj zasedbo Memphisa v noči na torek čaka gostovanje pri moštvu Los Angeles Clippers.

Še zanimivost: v začetni peterki Memphisa so bili igralci s skupno kar 47 odigranimi sezonami v ligi NBA, medtem ko je imelo Utahovih »prvih pet« skupaj zgolj 13 let izkušenj v ligi.

IZIDI LIGE NBA

Utah Jazz : Memphis Grizzlies 89:79 (Beno Udrih 4 točke in 1 izgubljena žoga v 8 minutah)
Chicago Bulls : Minnesota Timberwolves 93:102 - po podaljšku
Philadelphia 76ers : Orlando Magic 97:105
Atlanta Hawks : Washington Wizards 114:99
Dallas Mavericks : New Orleans Pelicans 107:98
Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 94:86
San Antonio Spurs : Charlotte Hornets 114:94
Sacramento Kings : Golden State Warriors 94:103
Los Angeles Clippers : Houston Rockets 105:109