NBA: Udrihovi Grizliji po čudežnem zasuku osmič zmagali

Čeprav so košarkarji Sacramenta po prvi četrtini vodili z izjemnih 38:16, je Memphis v nadaljevanju zrežiral preobrat.

Objavljeno
14. november 2014 07.26
Kings Grizzlies Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Memphis - Košarkarji Memphisa so zrežirali izjemen preobrat in v devetem obračunu nove sezone NBA vpisali še osmo zmago, s čimer ostajajo najuspešenjše moštvo v ligi. Tokrat so pred domačimi navijači po razburljivi in negotovi srhljivki s 111:110 odpravili zasedbo Sacramenta, ki je pokleknila še sedemnajstič na zadnjih dvajsetih gostovanjih v dvorani FedExForum, zadnjič pa je Grizlije na njihovem domačem parketu odpravila 20. februarja 2009 (115:106). Za Memphis je bil to že osmi zaporedni uspeh v medsebojnih obračunih s Sacramentom.

Vendar pa začetek tekme ni obetal takšnea razpleta. Kralji so v prvi četrtini gostitelje povsem dotolkli in odšli na odmor z neverjetnim izidom 38:16, do polovice dvoboja pa so zadržali 16 točk zaloge. Niti po tretjem delu se razmerje sil na parketu ni bistveno spremenilo, šele v končnici so Grizliji premaknili v višjo prestavo in v zadnjih izdihljajih tudi pograbili, kar jim je bilo ponujeno. Gostje so imeli namreč še šest sekund pred koncem po košu DeMarcusa Cousinsa v žepu vodstvo s 110:109, vendar pa je nato Ben McLemore zgrešil oba prosta mesta in tekmo pustil odprto. Žoga je našla pot do Courtneyja Leeja, ki je v zadnji sekundi poskrbel za osemnajsto zaporedno domačo zmago Memphisa v rednem delu lige NBA.

Pri gostiteljih sta se najbolj izkazala Mike Conley z 22 točkami in 11 podajami ter španski zvezdnik Marc Gasol z 20 točkami in sedmimi skoki. Svojo priložnost je spet dočakal tudi Beno Udrih, ki je na parketu prebil dobrih devet minut in v tem času prispeval štiri točke ob metu za dve 2:3, dodal pa še en obrambni skok. Pri poražencih, ki so morali na kolena že tretjič zapored, so kar štirje igralci zmogli 17 točk ali več, najbolj je bil pri metu Rudy Gay s 25 točkami, medtem ko je Cousins dodal 22 točk in 12 skokov. Zanimivo pa je, da so košarkarji Sacramenta potegnili kratko kljub izrazito uspešnejšemu skoku (44:30).