NBA: v konferenčnem polfinalu še Atlanta (VIDEO)

V šesti tekmi prvega kroga končnice je bila prepričljivo, s kar 111:87, boljša od Brooklyna, zdaj jo čaka Washington.

Objavljeno
02. maj 2015 09.51
Hawks Nets Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Košarkarji Atlante, sicer najprepričljivejše moštvo vzhodne konference v rednem delu lige NBA, so se kot predzadnji prebili skozi prvo sito izločilnih bojev, potem ko so v šestem obračunu še četrtič spravili na kolena zasedbo Brooklyna, tokrat so bili na gostovanju od nje prepričljivo boljši s 111:87. Zdaj jih v konferenčnem polfinalu čaka Washington.

Poznejši zmagovalci so pravzaprav potrebovali le dve četrtini, da so strli odpor Mrežic: v prvi so bili namreč boljši s 36:23, v tretji celo z 41:21. Vmes je rezultat nihal, Brooklyn se je v drugem delu približal na zgolj tri točke zaostanka, v zadnjem pa je z delnim izidom 9:0 razliko vendarle spet spravil pod 20 točk, vendar ne za dolgo, Atlantin odgovor je bil namreč neusmiljen.

Pri gostih, ki so zadeli kar 13 trojk, so štirje člani udarne peterke prispevali po vsaj 18 točk, največ (25) pa krilni igralec Paul Milsap, ki je bil le en skok oddaljen od dvojnega dvojčka. Kyle Korver je zmogel 20 točk, od tega kar šest trojk (za dve, zanimivo, sploh ni metal), enako učinkovit je bil tudi DeMarre Carroll, ki je torej še četrtič zapored dosegel mejo 20 točk, kar se je zgodilo prvič v klubski zgodovini po Jamalu Crawfordu leta 2011. Tekmečev trener Lionel Collins, ki je Carrolla vodil na začetku njegove profesionalne poti pri Memphisu, ga je označil za najkoristnejšega igralca te serije.

Pri Brooklynu je izstopal center Brook Lopez z 19 točkami, v moštvo pa se je vrnil Mirza Teletović, ki je prejšnja dva obračuna presedel na klopi, tokrat pa se v devetih minutah ni vpisal med strelce. Krilnemu centru iz BiH so januarja letos postavili diagnozo krvnih strdkov v pljučih in napovedali, da v tej sezoni ne bo več igral, a se je vseeno vrnil že v drugem dvoboju končnice, vendar pa se mu je daljša odsotnost kajpak precej poznala v igri.

Zadnji konferenčni polfinalist lige NBA bo znan v noči na jutri, ko se bosta med seboj pomerila Los Angeles Clippers in branilec naslova San Antonio, po šestih tekmah je izid v zmagah izenačen na 3:3.

IZID LIGE NBA

Brooklyn Nets : Atlanta Hawks 87:111 - v zmagah 2:4