NBA v prihodnji sezoni tudi v Londonu in Ciudad de Mexicu

Vodstvo lige NBA bo v naslednji sezoni priredilo po eno uradno tekmo v Londonu in Ciudad de Mexicu.

Objavljeno
29. maj 2014 20.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Vodstvo severnoameriške lige NBA je danes sporočilo, da bo v prihodnji sezoni organiziralo po eno uradno tekmo rednega dela v Mehiki in Londonu.

Mehiški privrženci najmočnejše lige na svetu bodo na svoj račun prišli 12. novembra, ko bodo v Ciudad de Mexicu lahko v živo spremljali dvoboj Minnesote in Houstona, medtem ko bo londonska dvorana O2 prizorišče tekme 15. januarja 2015, nasprotnika bosta Milwaukee in New York.

»S temi tekmami rednega dela želimo približati neverjetno vznemirljivost naše lige tudi navijačem v Evropi in Latinski Ameriki. London in Ciudad de Mexico imata svojevrstni kulturi, a hkrati tudi bogati športni tradiciji, skupno pa imata veliko strast do lige NBA,« je dejal komisar lige Adam Silver.

Vodstvo lige NBA bo pred začetkom sezone 2014/15 organiziralo tudi pet prijateljskih tekem širom sveta - 8. oktobra se bosta v Berlinu pomerila San Antonio Spurs in Alba Berlin, 11. oktobra bo v Istanbulu potekala tekma med San Antonio Spurs in Fenerbahčejem, na isti dan se bosta v Riu de Janeiru pomerila moštvi Cleveland Cavaliers in Miami Heat, 12. oktobra bo Šanghaj gostil obračun Brooklyn Nets in Sacramento Kings, isti ekipi pa bosta igrali tudi 15. oktobra v Pekingu.