NBA: večer razigranih Gorana Dragića in Bena Udriha (VIDEO)

K zmagi Phoenixa nad Bostonom je Dragić prispeval 22 točk, k zmagi Memphisa nad Houstonom pa Udrih 13 točk.

Objavljeno
18. november 2014 07.06
Suns Celtics Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Boston - Po dveh zaporednih porazih v ligi NBA so se košarkarji Phoenixa vrnili v zmagovalni ritem, na gostovanju so bili namreč s 118:114 boljši od Bostona, ki je pokleknil tretjič zapovrstjo. S tem so Sonca, ki jih nov izziv čaka v noči na četrtek v gosteh pri Detroitu, vpisala še šesti uspeh v enajstem obračunu te sezone.

Phoenix je odlično štartal v tekmo in si v uvodni tretjini zagotovil že udobnih trinajst točk zaloge (29:16), kar je bila tudi ena najvišjih prednosti v celotnem dvoboju. Že do prvega odhoda na odmor so namreč gostitelji izenačili (31:31) in poskrbeli za zelo negotovo in razburljivo nadaljevanje, v katerem je razlika v tretjem delu sicer še ponovno poskočila na štirinajst točk (71:57), a jo je Boston z delnim izidom 15:4 znal omiliti.

Tri minute pred koncem dvoboja je bil izid poravnan na 107. točki, a je odgovornost na svoja ramena prevzel Ljubljančan Goran Dragić in z zadeto trojko Sonca spet nekoliko odlepil. Vendar pa se tekmeci niso vdali, nazadnje so tik po vstopu v zadnjo minuto obračuna vodili s 114:112, odtlej pa v ključnih trenutkih niso več zadeli, medtem ko so na drugi strani nove točke vpisali Dragić za izenačenje, Eric Bledsoe in Alex Len z dvema prostima metoma.

Pri Phoenixu, ki je dokaj uspešno metal z razdalje (trojke 9:21), se je strelsko še najbolj izkazal krilni igralec Markieff Morris s 30 točkami (za dve 13:18), sedmimi skoki, petimi podajami in štirimi ukradenimi žogami. Zelo uspešno pa mu je sledil tudi slovenski reprezentančni zvezdnik Goran Dragić, ki je vpisal 22 točk, od tega je prispeval tri trojke, za nameček pa zmogel še šest obrambnih skokov, sedem asistenc in dve ukradeni žogi v 32 minutah in pol na parketu.

Zato pa je po opravljenem ognjenem krstu v majici novega delodajalca v prejšnjem obračunu z LA Clippers tokrat spet na klopi obsedel njegov mlajši brat Zoran, ki je sicer bil v kadru, a ga trener Jeff Hornacek ni poslal v ogenj. Pri poražencih je Jeff Green zmogel 28 točk (met za dve 10:13), medtem ko Rajonu Rondu ni veliko, pravzaprav le ena podaja, zmanjkalo do trojnega dvojčka ob doseženih 14 točkah, desetih skokih in devetih asistencah.

Memphis pa še naprej, tudi po svoji enajsti tekmi, ostaja najuspešnejše moštvo v ligi, za že deseto zmago je v domači dvorani FedExForum s 119:93 izprašil zasedbo Houstona, ki je ravno tako vpisala šele drugi poraz v sezoni. Grizliji so si že po prvi četrtini zagotovili kar šestnajst točk zaloge (34:18), jo do zadnjega odmora povišali že na neverjetnih +31, v sklepnem delu pa dovolili, da so jo gostje vsaj rahlo oklestili.

Pri zmagovalcih je kar sedem igralcev doseglo dvomestno število točk, tudi rezervist Beno Udrih, ki jih je zmogel trinajst ob odličnem metu (za dve 5:7, trojke 0:1, prosti meti 3:3), v svojo statistiko pa je v 25 minutah na parketu dodal še en skok in šest asistenc. Najuspešnejši pri Memphisu je bil sicer Mike Conley z 19 točkami, pri poražencih pa je bil najbolj pri metu Trevor Ariza (16). Zdaj Grizlije, ki so zmagoviti niz podaljšali že na štiri tekme, v noči na četrtek čaka gostovanje v Torontu.