NBA: veliki met Phoenixa, Dragić & Co. ugnali prvake (VIDEO)

Košarkarji Phoenixa so zmagali drugič zapored, s 94:89 so premagali tudi prvake iz San Antonia. Goran Dragić 10 točk.

Objavljeno
01. november 2014 08.48
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Phoenix - Košarkarji Phoenix Suns so v novi sezoni severnoameriške lige NBA prišli do druge zmage zapored. Tokrat so doma v Arizoni s 94:89 ugnali prvake, San Antonio Spurs. Slovenski zvezdnik v dresu sonc Goran Dragić je v 34 minutah k zmagi prispeval deset točk, njegov brat Zoran je tekmo pospremi s klopi.

Sonca so tako odlično krenila v sezono, potem ko so na prvi tekmi ugnala Los Angeles Lakers, so že na drugi tekmi pred domačimi gledalci dobila skalp prvakov. Trojica Dragić, Isaiah Thomas in Eric Bledsoe bo očitno v novi sezoni še kako nevarna naveza; Thomas je tokrat dosegel 23 točk, od tega jih je kar 18 dosegel v drugem polčasu, 10 pa v zadnji četrtini. »Mislim, da nasprotnikom z njimi povzročimo veliko težav, saj ne vedo, na koga se osredotočiti. Hkrati vsi dobro delujejo v obrambi, to pa je vse, kar potrebujemo,« je bil po tekmi zadovoljen trener Jeff Hornacek.

Markieff Morris je v dresu Phoenixa dosegel 20 točk, spodbudno je zaigral tudi Alex Len z 10 točkami in kar 11 skoki, kar je največ v njegovi karieri, Bledsoe, ki je s prostima metoma postavil končni izid tekme, je zbral 12 točk in devet skokov.

Phoenix sicer ni imel najboljšega meta (40,2 %), po prvi četrtini pa zaostajal že za 15 točk, ko je bil njegov odstotek meta le 22-odstoten. Sonca tako na tekmi niso vodila vse do zadnjih minut, po Thomasovem polaganju za 88:87 tri minute in pol pred koncem pa odvihrala do zmage. Po slabšem začetku so bili domači odločnejši v zaključku, ko je San Antonio tudi zapravil možnost za izenačenje.

Tony Parker je za goste dosegel 19 točk, a le tri v zadnji četrtini, Tim Duncan jih je zbral 16, a nobene v zadnjih desetih minutah. Edine točke San Antonia v zadnjih petih minutah je pravzaprav dosegel Manu Ginobili z dvema prostima metoma.

Phoenix zdaj čaka prvo gostovanje, v noči na ponedeljek bodo gostovali v Utahu.

Memphis premagal Indiano

Nove zmage se je veselil tudi Beno Udrih z Grizliji. Tudi za košarkarja moštva Memphis Grizzlies je to druga zmaga zapored, tokratna žrtev so bili košarkarji Indiane (97:89).

Udrih je na gostovanju v dvorani Bankers Life Fieldhouse v Indianapolisu v 17 minutah k zmagi prispeval devet točk (za dve 3-4, trojke 1-2).

 

Rezultati lige NBA

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 94:89

(Goran Dragić: 34 minut, 10 točk, 3 skoki, 1 podaja za Phoenix, Zoran Dragić ni igral za Phoenix)

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 89:97

(Beno Udrih: 17 minut, 9 točk, 3 skoki, 2 podaji za Memphis)

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 108:114 (podaljšek)

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76'ers 93:81

Sacramento Kings - Portland TrailBlazers 103:94

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 111:118