NBA: vrhunski Dragićev večer, toda ... (VIDEO)

Košarkarji Miamija so kljub Ljubljančanovim 24 točkam izgubili že šestič zapored, tokrat proti Phoenixu (90:99).

Objavljeno
04. januar 2017 08.17
BKN-MIAMI-HEAT-V-PHOENIX-SUNS
J. P.
J. P.

Phoenix - Potem ko v prejšnjem dvoboju z Detroitom Bena Udriha ni igral, je slovenski košarkarski as Goran Dragić sinoči spet dočakal priložnost v ligi NBA in jo odlično izkoristil. Na gostovanju pri nekdanjem delodajalcu Phoenixu je namreč na parketu prebil več kot 37 minut in pol oziroma največ med vsemi, bil pa je tudi učinkovit, saj mu je le malo zmanjkalo do dvojnega dvojčka. Prispeval je 24 točk (prosti meti 5:6, za dve 8:16, trojke 1:2) in dodal devet asistenc, tri obrambne skoke in dve ukradeni žogi, privoščil pa si je tudi pet napak.

Bil je prvi strelec svojega moštva, ki pa mu Ljubljančanov učinek ni pomagal, da bi končno prekinil črn niz porazov, trenutno najdaljši med vsemi ligaši. Miami namreč ni zmagal na zadnjih šestih tekmah, uspešen je bil enkrat samkrat v zadnjih desetih dvobojih. S tem je postal tretje najslabše moštvo v vzhodni konferenci in hkrati v ligi, od osmega mesta, ki še vodi v izločilne boje, ga loči že sedem zmag. Novo priložnost bo imel že v noči na jutri ob gostovanju pri Sacramentu, ki na zahodu drži ravno prelomno osmo mesto.

V uvodni četrtini niso Sonca vodila niti enkrat, po 42:37 v korist gostov pa so zmogla devet točk zapovrstjo in tehtnico nagnila na svojo stran, Vročica pa se v igro ni znala več vrniti. Pri Phoenixu, ki je naposled zmagal z 99:90, a ostaja zadnjeuvrščena zasedba zahodne konference, se je izkazal Devin Booker s 27 točkami, medtem ko je center Tyson Chandler vknjižil kar 20 skokov. Tudi pri poražencih velja, seveda ob Dragiću, izpostaviti centra Willieja Reeda, ki je zmogel dvojni dvojček za 22 točk in kar 18 skokov.

Udrih sedmič zapored na hladnem

Neuspešen pa je bil tudi Detroit, ki mu ravno tako slabo kaže v boju za končnico, saj po sinočnjem domačem porazu s 116:121 proti Indiani drži dvanajsto mesto na lestvici vzhodne konference, toda z zgolj zmago zaostanka za osmouvrščenimi Biki iz Chicaga. Že po prvi četrtini, v kateri so se gostje že dokopali do udobnega vodstva s +12, se je nakazoval končni razplet, vendar pa jih je Detroit sredi tretjega dela ujel in celo za kratko švignil mimo, na zadnji odmor sta ekipi odšli poravnani (92:92).

No, v končnici je imela več moči Indiana, ki se je tako veselila tretje zaporedne zmage, h kateri je ključni delež s kar 32 doseženimi točkami prispeval Paul George. Pri poražencih, ki jim ni pomagalo niti deset zadetih trojk niti večje število skokov in podaj, je bil najbolj pri metu rezervist Tobias Harris z 22 točkami, medtem ko sta se Andre Drummond (20 točk in 14 skokov) in Reggie Jackson (20 točk in 12 asistenc) veselila dvojnih dvojčkov. Beno Udrih ni zaigral že sedmič zapovrstjo. Zdaj njegovo moštvo v noči na petek čaka nov domač obračun s Charlottom, ki je v zadnjih dveh tekmah izgubil.

Foto: Christian Petersen/AFP

 

IZIDI LIGE NBA

Phoenix Suns : Miami Heat 99:90 (Goran Dragić 24 točk, 9 podaj, 3 skoki, 2 ukradeni in 5 izgubljenih žog v 38 minutah)
Detroit Pistons : Indiana Pacers 116:121 (Beno Udrih ni igral)
Philadelphia 76ers : Minnesota Timberwolves 93:91
Boston Celtics : Utah Jazz 115:104
Dallas Mavericks : Washington Wizards 113:105
San Antonio Spurs : Toronto Raptors 110:82
Denver Nuggets : Sacramento Kings 113:120
Los Angeles Lakers : Memphis Grizzlies 116:102