NBA: Vujačič osem točk ob porazu NY

Prvi strelec Knicks je bil Brandon Jennings z 20 točkami, s 40 točkami je bil pri zmagovalcih najboljši Anthony Davis.

Objavljeno
10. januar 2017 09.05
Pelicans Knicks Basketball
A. V.
A. V.

New York - Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA New York Knicks je v noči na torek izgubila proti New Orleans Pelicans s 96:110. Saša Vujačič je za New York odigral deset minut in v tem času vknjižil osem točk in podajo.

Prvi strelec Knicks je bil Brandon Jennings z 20 točkami, s 40 točkami je bil pri zmagovalcih najboljši Anthony Davis.

Košarkar LA Lakers Jordan Clarkson pa je dobil 15.000 dolarjev kazni zaradi napada s komolcem na slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, je sporočila severnoameriška liga NBA. Igralec Los Angeles Lakers je bil kaznovan zaradi napada na petkovi tekmi z Miami Heat, v kateri je Dragićeva ekipa izgubila s 100:127, igralca pa sta bila izključena.

Dragić je tekmo predčasno končal pri 16 točkah, saj je moral zaradi ravsanja z domačim košarkarjem Clarksonom s parketa že v tretji četrtini. Clarksonom ga je z obema rokama porinil na tla, pri tem pa je uporabil tudi komolce; igralca so pred nadaljnjim pretepom ločili soigralci.

Po tekmi je trener Heat Erik Spoelstra ostro oporekal izključitvi Dragića. "To je res sramotno, nepravično, da je moral Goran Dragić zapustiti igro. Dobil je komolec v obraz, nekdo se je z njim želel pretepati, podrl ga je na tla, in potem, za povrh, še sramotna, nepravična izključitev," je bil jezen Spoelstra.

Clarkson je v zagovoru sicer dejal, da ga je tudi Dragić s komolcem sunil v trebuh, toda obenem je priznal: "Če sem pošten, sem pričakoval hujšo kazen. Toda zgodilo se je, kar se je. To je preteklost."

NBA
New York Knicks - New Orleans Pelicans 96:110
(Saša Vujačič 10 minut, 8 točk, podaja za New York)
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 94:109
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 101:92