NBA: Vujačič spet obtičal na klopi ob zmagi New Yorka (VIDEO)

Kratkohlačniki so bili s 108:91 boljši od košarkarjev Brooklyna, že v prvi četrtini so dosegli neverjetnih 42 točk.

Objavljeno
05. december 2015 08.00
Nets Knicks Basketball
J. P.
J. P.

New York - Košarkarji moštva New York Knicks so vpisali jubilejno deseto zmago v novi sezoni lige NBA in drugo zapovrstjo. Če so predvčerajšnjim na kolena spravili najmanj prepričljivo zasedbo vzhodnje konference Philadelphio, so bili sinoči s 108:91 boljši še od druge najslabše ekipe, Brooklyna, ki tako ostaja pri zgolj treh zmagah.

Sploh prva četrtina je bila sanjska, saj so si Kratkohlačniki že v njej pridelali vso prednost, dosegli neverjetnjih 42 točk, kolikor so jih tekmeci vpisali šele do glavnega odmora, in jo zaključili z izjemno razliko +21. Vrhunski začetek jih ni uspaval in so zalogo v tretjem delu povišali celo na 31 točk, šele po nekoliko ležernejšem nadaljevanju pa so Brooklynu dovolili, da je z delnim izidom 14:0 zaostanek skoraj prepolovil.

Zanimivo: tudi nazadnje, ko so se Newyorčani dokopali do vodstva za več kot 30 točk, so jim nasproti stali tokatni tekmeci - 2. aprila lani. V vrstah zmagovalcev je bil vnovič najbolj prepričljiv Carmelo Anthony z 28 točkami, dosegel je tudi pet trojk, odlično igro pa je spet prikazal tudi orjaški latvijski mladenič, 20-letni in kar 221 cm visoki Kristaps Porzingis, ki je vpisal dvojnega dvojčka za 19 točk in deset skokov.

Eden od dveh igralcev, ki ju je trener Derek Fisher ves dvoboj zadržal na klopi, je bil tudi Slovenec Saša Vujačič, ki je na začetku sezone redno dobival priložnost, zdaj pa je njegova minutaža vse manjša. Zasedbo New Yorka že v noči na nedeljo čaka nov izziv, gostovanje pri tretjem najmanj uspešnem moštvu vzhodne konference Milwaukeeju, ki je v zadnjih desetih obračunih vpisal komaj dve zmagi.

Pri poražencih je Shane Larkin, ki je še v minuli sezoni nosil majico Kratkohlačnikov, vpisal šest točk, bolj razigrana sta bila Brook Lopez z 21 točkami in Thaddeus Young z dvojnim dvojčkom za 18 točk in 11 skokov.

IZIDI LIGE NBA

New York Knicks : Brooklyn Nets 108:91 (Saša Vujačič ni igral)
Washington Wizards : Phoenix Suns 109:106
Detroit Pistons : Milwaukee Bucks 102:95
Atlanta Hawks : Los Angeles Lakes 100:87
Dallas Mavericks : Houston Rockets 96:100
New Orleans Pelicans : Cleveland Cavaliers 114:108 - po podaljšku