NBA: Vujačičev New York skoraj izničil 27 točk zaostanka (VIDEO)

V zadnji četrtini gostovanja pri košarkarjih Detroita so Kratkohlačniki že vodili, a naposled ostali praznih rok.

Objavljeno
05. februar 2016 07.32
Knicks Pistons Basketball
J. P.
J. P.

Detroit - Potem ko so košarkarji New Yorka ob glavnem odmoru sinočnjega gostovanja v ligi NBA v Detroitu zaostajali že neverjetnih 24 točk (36:60), verjetno nihče več v dvorani Palace Of Auburn Hills ni pričakoval razmeroma izenačene končnice in naposled tudi dokaj spodobnega poraza s 105:111. Gostitelje je gromozanska prednost kajpak uspavala do te mere, da so v tretji četrtini tekmecu dovolili, da se je približal zgolj na sedem točk zaostanka, v zadnjem delu pa po petih zaporednih točkah celo za kratko prevzel vodstvo (97:95), šele to pa je zasedbo Detroita spet predramilo, da je z delnim izidom 11:2 vnovič postavila stvari na svoje mesto.

Mož odločitve je bil Anthony Tolliver, ki je minuto in 47 sekund pred koncem sprožil svoj sploh edini met v dvoboju in z zadeto trojko poskrbel, da so gostitelji spet prešli v vodstvo in se izognili popolni blamaži, saj se ne zgodi vsak dan, da tako zlahka in v tako kratkem času izgubiš zelo udobno prednost 27 točk. »Ob koncu dneva se pogovarjamo zgolj o velikih, pomembnih koših. Drznil sem si metati - in zadel,« je poudaril 30-letni krilni center Tolliver, za katerega je Detroit že osma postaja v karieri v ligi NBA.

Domači so se s 27. zmago v sezoni obdržali na osmem mestu razpredelnice vzhodne konference, ki še vodi izločilne boje. Najbolj pri metu je bil sicer Stanley Johnson, ki je prispeval 22 točk, medtem ko se je Andre Drummond veselil dvojnega dvojčka za 17 točk in 13 skokov. Pri Kratkohlačnikih, ki so morali tretjič zapovrstjo na kolena, je bilo pogrešati učinek Kristapsa Porzingisa, ki se je ustavil pri pičlih petih točkah (met iz igre 2:9), zato pa je bil toliko učinkovitejši Robin Lopez s 26 točkami in 16 skoki. Slovenski predstavnik Saša Vujačič je začel na klopi, nato pa v 11 minutah na parketu prispeval dve točki (met za dve 1:4, trojke 0:2), dva skoka, eno asistenco in eno ukradeno žogo. Zdaj zasedbo New Yorka že v noči na jutri čaka domač obračun z Memphisom.

IZIDI LIGE NBA

Detroit Pistons : New York Knicks 111:105 (Saša Vujačič 2 točki, 2 skoka, 1 podaja in 1 ukradena žoga v 11 minutah)
Phoenix Suns : Houston Rockets 105:111
New Orleans Pelicans : Los Angeles Lakers 96:99
Portland Trail Blazers : Toronto Raptors 103:110