NBA: Vujačičevi Kratkohlačniki brez možnosti za končnico (VIDEO)

Košarkarji New Yorka so morali še drugič v zadnjem tednu dni premoč priznati najslabši zasedbi lige Brooklynu.

Objavljeno
17. marec 2017 06.39
Nets Knicks Basketball
J. P.
J. P.

New York - Medtem ko košarkarji Miamija z Goranom Dragićem na osmem mestu razpredelnice vzhodne konference ta čas za rep držijo uvrstitev v izločilne boje lige NBA, Detroit z Benom Udrihom pa jim - z enakim izkupičkom zmag in porazov - najbolj diha za ovratnik, pa so Kratkohlačniki iz New Yorka po nizu slabih predstav v zadnjih obračunih izpadli iz bitke za končnico. Sinoči so vpisali že šesti poraz v zadnjih osmih dvobojih, pred skoraj 20.000 domačimi navijači v Madison Square Gardnu so premoč priznali Brooklynu, ki je bil boljši s 121:110.

Po polovici tekme ni dišalo po takšnem razpletu, saj so gostitelji na glavni odmor odnesli sedem točk naskoka. Tik po njem so razliko še malenkostno oplemenitili, nazadnje vodili pri 73:72, nato pa dopustili sedem zaporednih točk tekmecem, ki prednosti do konca niso več izpustili iz rok, temveč so jo zgolj še višali, največ do +14. New York je s tem porazom od izločilnih bojev oddaljen šest zmag, da je bilo vse skupaj še toliko bolj boleče, pa jim je udarec zadalo z naskokom najslabše moštvo sezone v ligi NBA, ki je vpisalo šele trinajsti uspeh, vendar drugega v zadnjih treh obračunih. Tudi prejšnjič so, zanimivo, v nedeljo padli ravno Kratkohlačniki

Pri zmagovalcih je bil najbolj pri metu center Brook Lopez s 24 točkami, medtem ko se je Rondae Hollis-Jefferson veselil dvojnega dvojčka za 20 točk in deset skokov. Med poraženci - znajti so se morali brez poškodovanih Kristapsa Porzingisa (stegno) in Joakima Noaha (mišica) - se je Carmelo Anthony zaustavil »že« pri 17 točkah, Derrick Rose jih je zmogel pet več, Lance Thomas pa je v svojo statistiko vpisal dvojni dvojček za 15 točk in deset skokov. Slovenski predstavnik Saša Vujačič, kot je že v navadi, ni stopil na parket, temveč je ves dvoboj presedel na klopi.

IZIDI LIGE NBA

New York Knicks : Brooklyn Nets 110:121 (Saša Vujačič ni igral)
Cleveland Cavaliers : Utah Jazz 91:83
Toronto Raptors : Oklahoma City Thunder 102:123
Atlanta Hawks : Memphis Grizzlies 91:103
Denver Nuggets : Los Angeles Clippers 129:114
Golden State Warriors : Orlando Magic 122:92