NBA: poškodovani Ibaka dal Oklahomi novo energijo

Po dveh hudih porazih so košarkarji Oklahome na tretji tekmi finala zahoda s 106:97 premagali San Antonio.

Objavljeno
26. maj 2014 07.33
Posodobljeno
26. maj 2014 07.33
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Oklahoma - Na tretji finalni tekmi zahodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA so se košarkaji Oklahome le pobrali po dveh hudih začetnih porazih in na domači tekmi s 106:97 premagali San Antonio. Izid v zmagah so zdaj znižali na 1:2.

Potem ko so mavijači na prvih dveh tekmah pogrešali boljši učinek zvezdnikov Russella Westbrooka in Kevina Duranta, sta bila slednja sinoči spet »prava« in dosegla 26 oziroma 25 točk. Durant je dodal tudi 10 skokov.

Še posebej pa je navdušil Serge Ibaka, ki so ga zaradi poškodbe mečne mišice že odpisali za nadaljevanje končnice. A se je stanje v zadnjih dneh močno popravilo, že je dobil zeleno luč za nastop in navdušil s 15 točkami. »Svojim soigralcem sem poskušal dati dodatno energijo v napadu in obrambi. Trudil sem se, da bi nadzorovali skok pod obročema,« je dejal Ibaka.

»Očitno je, da je Sergeva vrnitev v ekipo prinesla čustveno in igralno spodbudo na obeh koncih igrišča. Pomaga nam v napadu, v obrambi pa blokira mete. Pogrešali smo ga na zadnjih nekaj tekmah, to je jasno,« je bil zadovoljen trener Oklahoma Cityja Scott Brooks.

Pri San Antoniu je bil s 23 koši najboljši Manu Ginobili. Oklahoma je odločilen korak k zmagi naredila v tretji četrtini z delnim izidom 18:0 in v začetku zadnje četrtine z 12:0 ter pobegnila na 90:78, pozneje pa celo tudi na +20.

Moštvi se bosta vnovič pomerili v torek v Oklahoma Cityju. Že danes pa se nadaljuje finale na vzhodu. V Miamiju, ki vodi z 2:1 v zmagah, bo vnovič gostovala Indiana.


NBA, končnica, finale zahodne konference:

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 106:97
- San Antonio vodi z 2:1 v zmagah