NBA: Williams še naprej član Netsov, Terry okrepil Boston

Košarkar Brooklyn Netsov, Deron Williams, se je odločil, da podaljša pogodbo z moštvom.

Objavljeno
04. julij 2012 08.41
Posodobljeno
04. julij 2012 09.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - V severnoameriški ligi NBA se je s prvim julijem začel prestopni rok, zato je onkraj luže zelo pestro, saj številna moštva iščejo nove igralce, ki bi okrepili obstoječi kader.

Tako so si pri lanskih prvakih, Dallas Mavericksih, želelil usluge Derona Williamsa, ki pa se je odločil, da ostane pri dosedanjih delodajalcih, Brooklyn Netsih. »Sprejel sem težko odločitev,« je zapisal Williams na socialnem omrežju Twitter, zraven pa objavil še logo Netsov.

Košarkar, ki je v lanski sezoni v povprečju dosegal 21 točk in 8,7 asistence na tekmo, naj bi za petletno pogodbo prejel 98 milijonov ameriških dolarjev, dobil pa je tudi novega soigralca. Brooklyn Netse je namreč okrepil Joe Johnson iz Atlante, ki je v zameno dobila kar pet igralcev - Jordana Farmarja, Johana Petra, Anthonyja Morrowa, Jordana Williamsa in Deshawna Stevensona - ter izbor na naboru leta 2013.

Kako se bo odločil Nash?

Med prostimi igralci se je po končani sezoni znašel tudi izkušeni organizator igre Steve Nash, član Phoenixa. 38-letni igralec ima številne ponudbe, zanj se zanimajo Toronto, New York in Los Angeles Lakersi. V najboljšem položaju za prestop Nasha so prvi, ki mu lahko ponudijo triletno pogodbo v vrednosti 36 milijonov dolarjev, medtem ko naj bi mu Jezerniki lahko ponudili zgolj tri milijone na sezono.

Slednji se zanimajo tudi za usluge centra Dwighta Howarda, v zameno pa naj bi bili pripravljeni ponuditi tudi Andrewa Bynuma in Metto World Peaca. Še bogatejšo ponudbo za zvezdnika pa je poslal Brooklyn, ki bi se bil pripravljen odreči Marshonu Brooksu, Krisu Humpriesu in Brooku Lopezu, poleg tega naj bi Orlandu dobil tudi izbore v prvem kolu nabora v letih 2013, 2015 in 2017.

Terry okrepil Kelte

Na tržnici lige NBA je tudi 36-letni Ray Allen, ki od sezone 2007/08 nastopa za Boston. Izkušeni veteran naj bi se v četrtek srečal z aktualnimi prvaki iz Miamija, dan kasneje pa bo prisluhnil ponudbi Los Angeles Clippersov.

Če je Allen na poti iz kluba, pa ravno nasprotno velja za 34-letnega Jasona Terryja. Nekdanji branilec Dallasa je z Bostonom podpisal triletno pogodbo, vredno petnajst milijonov evrov.