NBA: Woodson ostaja trener New Yorka, kazen Spoelstri

Mike Woodson, ki je v pretekli sezoni lige NBA kot začasni trener vodil New York Knickse, ostaja na čelu moštva.

Objavljeno
26. maj 2012 12.25
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Iz moštva severnoameriške lige NBA, New York Knicks, so sporočili, da so podaljšali sodelovanje z Mikom Woodsonom, ki je svojega dela ne bo več opravljal zgolj kot začasni trener.

Woodson je New York prevzel 14. marca, potem ko Mike D'Antoni ni dosegel pričakovanih rezultatov, ter ekipo vodil do 18 zmag in šestih porazov. Čeprav so kratkohlačniki izpadli že v prvem kolu končnice - s 4:1 jih je izločil Miami - pa je Woodson prepričal vodstvo moštva, da si zasluži njihovo zaupanje.

Generalni direktor Knicksov Glen Grunwald je pojasnil odločitev kluba. »Čeprav smo imeli na voljo nekaj odličnih možnosti, med drugimi tudi najuspešnejšega trenerja v zgodovini lige Phila Jacksona, pa smo se odločili za Woodija. Prepričal nas je z rezultati v letošnji sezoni in tudi na pogovorih po koncu le-te,« je dejal Grunwald.

Mike Woodson se po priznanju s strani vodilnih članov moštva ne boji odgovornosti. »Zavedam se, da so pričakovanja visoka in tako je tudi prav. Veselim se novih izzivov in zato so me tudi postavili na mesto glavnega trenerja,« je povedal Woodson.

Jezikavi Spoelstra

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA ni prizanesljivo do kakršnihkoli opazk o pristranskosti sojenja na tekmah, kar je zdaj občutil tudi trener Miamija Erik Spoelstra.

Tega je kazen doletela zaradi kritik na račun sojenja na peti tekmi z Indiano. »Liga NBA očitno brez težav prenaša grobe prekrške in udarce, ki jih pod obročema dobivata naša najboljša košarkarja LeBron James in Dwyane Wade. Ona dva sta pravi žrtvi, saj sta bila stalno pod točo udarcev košarkarjev Pacers, največkrat v obraz, tako zdaj v končnici kot tudi v rednem delu,« je bil kritičen Spoelstra, ki bo moral plačati 25.000 ameriških dolarjev.

Ekipa Miami Heat je napredovala v finale vzhodne konference končnice prvenstva, potem ko je Indiano izločila s skupnim izidom 4:2 v zmagah.