NBA žaluje: umrl je Moses Malone

V 61. letu starosti se je zaradi srčnega zastoja poslovil eden najboljših košarkarjev vseh časov.

Objavljeno
13. september 2015 19.31
BASKETBALL-NBA-MALONE-OBIT-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Norfolk - Ameriški košarkarski krogi žalujejo za veliko izgubo: umrl je eden najboljših košarkarjev vseh časov, trikratni MVP in član hrama slavnih Moses Malone. Kot poroča Fox News, so legendarnega košarkarja mrtvega našli v hotelu v Norfolku, kjer je igral na golf turnirju. Poslovil se je star 60 let, med spanjem naj bi ga zadel srčni infarkt.

Malone je več kot 20 let kraljeval na parketih lige NBA, igral je za osem različnih ekip. Največji uspeh je leta 1983 dosegel s Philadelphio in osvojil šampionski prstan ter bil tudi najkoristnejši igralec finala.» Težko je izraziti, kakšen prispevek je dal naši organizaciji - tako kot prijatelj in igralec - mestu Philadelphia in zvestim navijačem. Moses bo imel posebno mesto v naših srcih, vedno se ga bomo spominjali kot ikono in stebra najuspešnejše ere v zgodovini Philadelphie 76ers,« je sporočil izvršni direktor Philadelphie Scott O'Neil.

Malone je v karieri v povprečju dosegal 20,6 točke na tekmo in 12,2 skoka, bil 12-krat uvrščen an tekmo All Star. Poleg dres Philadelphie je nosil še majico Houstona, Washingtona, Buffala, Milwaukeeja, San Antonia in Atlante, v dresu katere je tudi končal kariero v sezoni 1994/95.