NBA: zaradi težav s komolcem Dragić prvič v sezoni počival (VIDEO)

Košarkarji Miamija, le 9 jih je bil zmožnih igrati, so na gostovanju klecnili pred zadnjeuvrščeno Atlanto (104:110).

Objavljeno
19. december 2017 07.11
J. P.
J. P.

Atlanta - Sinoči se je, v tridesetem poskusu, prvič v tej sezoni košarkarske lige NBA zgodilo, da zlati slovenski as Goran Dragić ni stopil na parket. Obsedel je namreč na klopi Miamija, ki se z gostovanja pri najslabšem moštvu lige Atlanti vrača s porazom s 104:110. Razlog, da je moral 31-letni Ljubljančan na krajši počitek, je preobremenjen levi komolec, ki ga je trener Erik Spoelstra preveril na ogrevanju pred tekmo, a ocenil, da z njim ni vredno tvegati, zato je Dragiću predpisal prost večer.

Goran je sicer s povprečjem 16,6 točke na dvoboj prvi Miamijev strelec v sezoni, moštvo pa je zdaj pri enakem številu zmag in porazov, po 15. Vročico sicer kosijo bolezni in poškodbe, Spoelstra je namreč tokrat lahko računal zgolj na devet zdravih igralcev, ki so vsi dobili priložnost za igro, a je bilo to premalo za uspeh. Atlanta, ki je vodila večji del dvoboja (z izjemo druge četrtine), je tekmečeve težave odprtih rok izkoristila in vendarle prekinila črn niz štirih zaporednih porazov.

Pri Miamiju so poleg Dragića obsedeli ali manjkali še krilni igralec James Johnson zaradi težav z desnim gležnjem, Justise Winslow je bil odsoten tretjič zapovrstjo zavoljo poškodbe kolena, center Hassan Whiteside pa je moral izpustiti obračun že desetič v nizu. Namesto slovenskega zvezdnika je v prvi peterki prvič po sezoni 2015/16 zaigral Tyler Johnson in prispeval spodobnih 19 točk, vodstvo kluba pa namerava iz razvojne lige angažirati še novinca Matta Williamsa.

Poln zdravniški kartonček ni sicer pri Miamiju nič novega, že v minuli sezoni so igralci Vročice, sešteto, manjkali na kar 328 tekmah, največ med vsemi kolektivi v ligi NBA. Sprva je kazalo, da bo moral sinočnji dvoboj izpustiti še en član začetne peterke Dion Waiters, ki ga zaradi želodčnih težav ni bilo na dopoldanskem treningu, a je vendarle stisnil zobe in prispeval lepih 23 točk. Pri Miamiju upajo, da se bodo zdravstvene razmere stabilizirale do četrtkovega gostovanja pri Bostonu, vodilnem moštvu vzhodne konference (in tudi lige).

IZIDI LIGE NBA

Atlanta Hawks : Miami Heat 110:104 (Goran Dragić ni igral)
Charlotte Hornets : New York Knicks 109:91
Indiana Pacers : Boston Celtics 111:112
Chicago Bulls : Philadelphia 76ers 117:115
Houston Rockets : Utah Jazz 120:99
Minnesota Timberwolves : Portland Trail Blazers 108:107
Oklahoma City Thunder : Denver Nuggets 95:94
Dallas Mavericks : Phoenix Suns 91:97
San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 109:91
Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 114:116 - po podaljšku