NBA: zgodovinski dosežek Howarda

Košarkar Orlanda Dwight Howard je sinoči postal najboljši strelec v zgodovini kluba.

Objavljeno
25. januar 2012 09.55
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Moštvo Indiana Pacers se je včeraj na domačem parketu pomerilo s košarkarji Orlanda, ki so bili uspešnejši s 102:83, za popoln večer gostov pa je poskrbel Dwight Howard.

Igralec Orlanda je na tekmi dosegel 14 točk, najpomembnejši pa sta bili tisti iz tretje četrtine, s katerima je na čelu večne lestvice prehitel doslej vodilnega Nicka Andersona (10.650). »Bolj sem vesel današnje zmage, ki smo jo dosegli proti dobri ekipi, ki že vso sezono igra izvrstno in doma še ni izgubila. Obenem so se hitro pobrali po katastrofalnem porazu z Bostonom,« je skromno dejal Howard, novi lastnik klubskega rekorda (10.657).

Miami Heat so na krilih Chrisa Bosha, ki je v zadnji četrtini dosegel kar 17 od svojih 35 točk, premagali Cleveland Cavalierse (92:85), soliden večer je imel tudi LeBron James, ki je proti svojemu nekdanjemu klubu vknjižil 18 točk in imel pri tem še po 5 skokov in asistenc. Prvi strelec gostov je bil Kyrie Irving (17), sicer prvi na lanskem naboru novincev lige.

Portland je s pomočjo LaMarcusa Aldridgea (23), ki je zgolj v prvi četrtini nanizal 14 točk, prekinil niz sedmih zaporednih zmag Memphisa, v dresu katerega je bil najučinkovitejši O.J. Mayo (20). Uspešno je nastopil tudi Italijan Andrea Bargnani, ki se je po poškodbi na parket vrnil s 36 točkami, njegovo moštvo Toronto Raptorse je slavilio proti Phoenixu, prvič v gosteh po osmih letih.

Izidi:

Charlotte Bobcats - New York Knicks 78:111

Indiana Pacers - Orlando Magic 83:102

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 92:85

Phoenix Suns - Toronto Raptors 96:99

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 97:84