Neslaven rekord Jezernikov

Košarkarji moštva Los Angeles Lakers še nikdar doslej v ligi NBA niso izgubili s tolikšno razliko kot sinoči (73:122).

Objavljeno
23. januar 2017 18.56
BKN-BKO-SPO-LOS-ANGELES-LAKERS-V-DALLAS-MAVERICKS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Potem ko so v minuli sezoni postavili neslavni klubski rekord po najnižjem številu zmag v rednem delu lige NBA, so košarkarji moštva Los Angeles Lakers sinoči vpisali še en mejnik z najhujšim porazom v zgodovini kluba. Na gostovanju v dvorani American Airlines Center v Dallasu so bili namreč prekratki za kar 49 točk (73:122), zgolj drugo četrtino so izgubili s kar 11:38.

»To je sramotno - za ekipo, za klub, za navijače. Moramo se usesti za zaprtimi vrati in temeljito pogovoriti,« je po hudi zaušnici zmajeval z glavo trener Luke Walton. Jezerniki so še vedno druga najuspešnejša zasedba v zgodovini lige s kar 16 šampionskimi prstani, zadnjim pred sedmimi leti, sinoči pa so že ob polčasu zaostajali za kar 34 točk. Ob zgolj 38-odstotnem metu iz igre so naposled vpisali manj točk kot Kobe Bryant sam v predlanskem dvoboju s Torontom (81).

Moštvo Los Angelesa ta čas zaseda zadnje mesto na razpredelnici zahodne konference (16 zmag, 32 porazov), a je od osmouvrščenega Denverja, ki trenutno za rep drži preboj v končnico, zaostaja za pičli dve zmagi.