Nesterović podpredsednik KZS

Nekdanji kapetan košarkarske reprezentance Rašo Nesterović je novi podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije.

Objavljeno
16. junij 2012 18.31
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranjska Gora - Nekdanji košarkar in ambasador evropskega prvenstva 2013, Rašo Nesterović, je novi podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Enega najboljših slovenskih košarkarjev so namesto podpredsednika izvolili delegati na današnji redni letni skupščini KZS v Kranjski Gori.

»Upam, da ne bom edini izmed nekdanjih košarkarjev, ki se bo vključil v delo KZS ali slovenskih klubov in na tak način pomagal slovenski košarki. Povezava med podjetniki, sponzorji in igralci je lahko uspešna in to so že dokazali tudi klubi na področju nekdanje Jugoslavije - najboljši primer je srbski Partizan, ki dokazuje, da lahko tudi brez največjih vlaganj igra na visoki ravni. Upam, da bo tako tudi pri nas,« je dejal 36-letni Nesterović, ki je na mestu podpredsednik zamenjal Jugoslava Petkovića.

Na skupščini so delegati potrdili poročila vseh organov za leto 2011 in finančno poročilo, sprejeli pa so tudi finančni načrt za leto 2012. Skupščina je potrdila tudi spremembe Registracijskega pravilnika ter Statut KZS, za novega člana nadzornega odbora KZS, na tem mestu je zamenjal Davida Nikoliča, pa so izvolili Aleša Omejca.

»Obdobje recesije, v kateri smo, je prineslo veliko težav klubom ter KZS, a že kot predsednik Združenja klubov lige Telemach sem pred leti dejal, da lahko to recesijo izkoristimo kot večjo priložnost za mlade, slovenske košarkarje. Ocenjujem, da se je v minuli sezoni v naših ligah uveljavilo veliko mladih igralcev in upam, da bo šlo tako naprej tudi v prihodnje. Mladi so nenazadnje tudi tisti, ki polnijo dvorane,« je povedal predsednik KZS Roman Volčič, ki je spregovoril tudi o velikem projektu.

»V letu 2011 je KZS poleg rednih zadev začela tudi z organizacijo EuroBasketa 2013, za katerega vemo, kakšen dogodek za celo Slovenijo je, poleg tega pa bomo od 12. do 22. julija v Domžalah, Kranjski Gori in Ljubljani organizirali še evropsko prvenstvo za mlajše člane (U20). Veseli me, da je bil za novega podpredsednika KZS izvoljen Rašo Nesterović, saj je naša želja v delo KZS v takšnem in drugačnem smislu vključiti čim več nekdanjih košarkarjev, ki imajo izkušnje z različnih področij. Z Nesterovićem sodelujemo že nekaj časa in lahko rečem, da je kot nekdanji kapetan Slovenije in eden naših najboljših košarkarjev izjemno primeren, saj je z neformalnim sodelovanjem v preteklem obdobju že pokazal veliko volje in pripravljenosti,« je zaključil Volčič.