Neven Spahija po 12 letih vnovič prevzel vodenje Cibone

Sloviti hrvaški trener želi Cibono vrniti na evropski zemljevid, veseli ga tudi sodelovanje z nadarjenim Dariom Šarićem.

Objavljeno
13. junij 2013 17.36
*bsa*Spahija
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Eden najtrofejnejših hrvaških trenerjev Neven Spahija je po 12 letih vnovič sedel na mesto trenerja Cibone. Z zagrebškim klubom je podpisal štiriletno pogodbo in si zastavil visoke cilje, ki jih bodo skušali uresničiti že v prihodnji sezoni. Na mestu trenerja je nasledil Danijela Lutza, ki pa ostaja v klubu, saj bo opravljal eno od direktorskih funkcij.

»Teh 12 let, odkar sem zapustil klub, je minilo tako hitro, kot bi šlo za 12 dni. Ni me bilo potrebno posebaj dolgo prepričevati, da vnovič prevzamem vodenje moštva. Ves čas sem skrbno spremljal dogajanje v klubu. Dario Šarić? On je zagotovo eden od ključnih razlogov, da sem prevzel to funkcijo. Verjamem, da bom dosegel cilje, ki smo si jih zadali z vodstvom kluba. Cibona ne sme biti več samo regijski klub, uspešna mora biti tudi v Evropi. Eden od glavnih ciljev je uvrstitev na zaključni turnir lige ABA in razvoj mladih igralcev,« je pojasnil novi trener Cibone.

Njegova letna plača naj bi znašala 300.000 evrov, Spahija pa je izrazil posebno veselje nad dejstvo, da bo lahko sodeloval s sokrajanom Šarićem, ki velja za veliki up hrvaške košarke. Zanimivo, oba prihajata iz Šibenika, kjer je svoje prve košarkarske korake naredil tudi veliki Dražen Petrović.

Spahija ima sicer za seboj izjemno bogato trenersko kariero - z Krko je tako leta 2003 osvojil slovenski naslov in bil finalist evropskega pokala Uleb, leto prej pa finalist jadranske lige. Naslove je osvajal tudi v Litvi s Lietuvas Rytasom, v Izraelu s Maccabijem, v Španiji s Tau Ceramico in v Turčiji s Fenerbahčejem, z Valencio pa je osvojil evropski pokal.