NHL: Kopitar odločil zmagovalca proti Detroitu

Los Angeles Kingsi so na domačem ledu z 2:1 premagali Detroit Red Wingse, Anže Kopitar je prispeval odločilni gol in podajo.

Objavljeno
28. februar 2013 07.20
Posodobljeno
28. februar 2013 07.37
SPO-HKO-HKN-162811506
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Branilci naslova iz Los Angelesa v zadnjem obdobju igrajo vse bolje, tokrat so za peto zaporedno zmago ugnali Detroit (2:1).

Ta je po dveh tretjinah vodil z 1:0, potem ko je bil v 10. minuti uspešen Kyle Quincey, nato pa so Kralji v zadnji tretjini uprizorili popoln preobrat. Tega je v 51. minuti z igralcem več začel Jeff Carter, ki sta mu podala Mike Richards in Anže Kopitar, nato pa je slovenski as z mojstrsko potezo v 56. minuti odločil zmagovalca.

»Z njimi smo se pomerili drugič in mislim, da smo v Detroitu zaslužili več (poraz 2:3, op. p.), tokrat pa so bili hokejski bogovi na naši strani. V prvi tretjini smo se mučili, nato pa v zadnji igrali dobro,« je ocenil trener Kraljev Darryl Sutter.

Njegovo moštvo je z deseto zmago sezone napredovalo na peto mesto zahodne konference (22 točk), v kateri prepričljivo vodi Chicago (35).

Najboljše moštvo Vzhoda, Montreal Canadiens, je gostovalo pri Torontu in slavilo s 5:2. Pri Montrealu je Max Pacioretty prispeval dva gola, David Desharnais dve podaji, vratar Carey Price pa je ubranil 21 izmed 23 strelov na svoja vrata.

Na preostalih obračunih je Anaheim s 5:1 preamgal Nashville, Philadelphia pa s 4:1 Washington.

Vrhunci dvoboja med Los Angelesom in Detroitom

Izidi:

Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 2:1

(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles)

Anaheim Ducks - Nashville Predators 5:1

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 4:1

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 2:5