Nov poraz Olimpije v zadnjih sekundah

Košarkarji Uniona Olimpije so izgubili proti Igokei (72:73), v novi sezoni še nimajo zmage.

Objavljeno
08. oktober 2016 06.33
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Bosanski Aleksandrovac – Ko ima hudič mlade, jih ima veliko! V primeru Uniona Olimpije so že trije v podobi treh porazov v novi sezoni. Zadnjega so doživeli v gosteh pri Igokei, ljubljanski košarkarji pa so ponovno klonili v zadnjih sekundah (72:73). Olimpija in Krka bosta v ligi ABA spet dejavni že jutri.

Olimpija je štiri minute do konca vodila s 64:59, dve minuti kasneje je zaostajala s 64:69. A Ljubljančani so se ponovno vrnili. Šestnajst sekund do konca je Gregor Hrovat s košem iz igre in z dodatnim prostim metom popeljal Olimpijo do prednosti 72:71, toda na drugi strani je Nikola Janković storil prekršek nad Jamesom Robinsonom, ta pa je zadel oba prosta meta. Olimpija je še imela štiri sekunde upanja, vendar je Brandon Jefferson zgrešil trojko za zmago.

Enako usodo je Olimpija doživela že v prvem kolu v gosteh pri Mega Leksu, zdaj se je ponovila proti Igokei, vmes je v državnem prvenstvu izgubila še proti Krki. Olimpijin trener Gašper Okorn se je pred dnevi razjezil na namigovanja, da bi tesen poraz v 1. kolu negativno vplival na moralo moštva, toda na novem gostovanju je sreča Ljubljančanom znova obrnila hrbet.

Olimpija je bila sicer boljša po skoraj vseh statističnih kazalcih, toda tekma se je prelomila pri izgubljenih žogah. Olimpija jih je imela kar osemnajst, Igokea deset. Najboljši strelec pri gostiteljih je bil Robinson s šestnajstimi točkami, pri Olimpiji Janković z devetnajstimi.

»Tekmo je odločil en koš. Po tako težki tekmi je težko karkoli komentirati. Menim, da smo prelahko zapravili zmago v zadnjih treh minutah. To se nam je sedaj zgodilo že drugič, prvič v Sremski Mitrovici, tako, da … Nič, čestitke Igokei, gremo naprej, v nedeljo nas čaka Mornar v Tivoliju, kjer bomo poskušali priti do prve zmage,« je povedal trener Okorn. Center Stevan Milošević je pristavil: »Nesrečno smo izgubili. Pričakovali smo zmago, zato lahko rečem, da je to prav zoprn poraz. Želeli smo popraviti vtis z začetka sezone.«

Novi popravni izpit bo imela Olimpija jutri ob 19. uri v dvorani Tivoli proti Mornarju, dve uri pozneje bo Krka gostovala pri Budućnosti.