Nowitzki čez dve leti v pokoj, Bryant še ne ve

Leta 2017, ko mu bo potekla pogodba z Dallasom, bo nemški košarkar Dirk Nowitzki končal kariero.

Objavljeno
29. september 2015 11.24
BASKET-NBA-LAKERS-MEDIA -DAY
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dallas - Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki, ki je na letošnjem eurobasketu v Berlinu doživel bridko razočaranje z domačo izbrano vrsto, se počasi poslavlja od košarkarskih parketov. Razkril je, da bo v dresu Dallasa vztrajal še dve sezoni, leta 2017, ko mu bo tudi potekla pogodba, pa bo odpel v pokoj.

»Menim, da v teh dveh letih lahko igram na najvišji ravni,« je dejal 37-letni Nowitzki, ki je bil leta 2007 najbolj koristen igralec v severnoameriški ligi NBA, štiri leta kasneje pa je z zasedbo iz Teksasa tudi osvojil najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu in bil izbran za najbolj najboljšega igralca v končnici.

Bryant bo še vztrajal

Redno mora na vprašanja o morebitni upokojitvi odgovarjati tudi zvezdnik moštva Los Angeles Lakers Kobe Bryant. Na predstavitvi pred novo sezono je zaenkrat zavrnil namigovanja, da bo spomladi končal kariero.

Bryant namreč še ni sprejel odločitve o nadaljevanju, v vsakem primeru pa bo odigral sezono 2015/16, ki mu bo navrgla 25 milijonov dolarjev. Pri 37 letih si branilec zelo želi vrnitvi v formo, s katero je navduševal pred poškodbami, ki so se začele pred dvema sezonama. Strgal si je ahilovo tetivo, poškodoval ramo in kolenske vezi. Zaradi tega je bil v zadnjih sezonah bolj ali manj na bolniški, v sezoni 2013/14 je denimo odigral zgolj šest, v sezoni 2014/15 pa 35 tekem.

Tudi pred začetkom nove sezone ima določene zdravstvene težave, prenovljena ekipa iz mesta angelov pa je zanj nov izziv. »Kombinacija izkušenih in mladih igralcev se mi zdi zelo zanimiva. V tem trenutku mi ni jasna moč naše ekipe, a moram priznati, da že dolgo časa nisem bil tako na trnih, prav veselim se nove sezone,« je med drugim dejal 37-letni Bryant.