Ob Anzulovićevem debiju ni bilo čudeža v Sveti deželi

Pokal FIBA: Za Dolenjce tokrat usoden Maccabi.

Objavljeno
21. januar 2016 00.13
Drago Perko
Drago Perko
Ljubljana – Pred potjo na gostovanje k moštvu Maccabi Rishon LeZion so igralci Krke dobili novega trenerja. Slabši rezultati, predvsem pa boleč poraz proti Olimpiji ter težave v končnicah tekem so bili usodni za Ivana Velića. Nadomestil ga je Vladimir Anzulović, ki pa sinoči ni naredil čudeža. Čeprav je Krka v tretjem krogu pokala FIBA gostovala v Sveti deželi.

Pot do zmage, kar bi bil prijeten čudež in obliž na vse novomeške rane v tem letu, so Krki preprečile tudi poškodbe. Anzuloviću so zaradi njih manjkali Stefan Sinovec, Luka Lapornik in Mirko Mulalić. Izraelci so to znali izkoristiti, a so potrebovali cel polčas, da so nadigrali Dolenjce, ki so pogumno začeli. Po drugi trojki Matica Rebca je Krka v 9. minuti vodila 16:10. Prav primorski organizator igre Rebec je postavil tudi rezultat prve četrtine (18:12).

V drugi četrtini se je pri Maccabiju razigral Američan Mark Lyons (z 19 točkami prvi strelec tekme), ki je s petimi zaporednimi točkami pripomogel, da so Izraelci skorajda ujeli Novomeščane (29:30), ki so odšli na odmor z lepo popotnico šestih točk naskoka (36:30).

Medtem ko so včasih Dolenjci v tretji četrtini po zaspanem zaključku prvega polčasa lovili tekmeca, je bil tokrat scenarij drugačen. Povsem nebogljeni gostje so padli v izraelski mlin, ki se je znesel nad aktualnim pokalnim prvakom Slovenije. Domačini so polnili Krkin koš z vseh koncev – tudi s trojkami (dve je prispeval Kevin Palmer) in zabijanji. Pomagali nista niti minuti odmora. Krkin trener je po prvi segel v 23. minuti, ko so Izraelci s serijo 6:0 prišli na 36:36. Drugič je skušal debitant na klopi Novomeščanov prebuditi svoje fante v 28. minuti. Tudi takrat brez uspeha. Izraelci so s serijo 9:0 impresivno sklenili tretjo četrtino.

V zadnjih desetih minutah so gostitelji popravili razliko v koših, Krkina zasedba pa je preprečila, da bi prišlo do popolne razprodaje ugleda. »Zadovoljen sem z večjim delom tekme razen s tretjo četrtino, ko smo naredili preveč napak, v obrambi pa smo bili preveč naivni. Moram pohvaliti igralce za zbranost. V tretji četrtini, ki je odločila zmagovalca, pa je do izraza prišla Maccabijeva zunanja linija proti naši, ki je bila zaradi odsotnosti v tem hipu treh najboljših košarkarjev preveč zdesetkana. Maccabi je neugoden, naše težave pa je izkoristil,« je po koncu obračuna povedal trener Krke Anzulović.