Ob Dragićevi odsotnosti priložnost dobil Udrih (VIDEO)

Košarkarji New Yorka so bili v pripravah na novo sezono NBA boljši od Brooklyna, Miami klecnil pred Charlottom.

Objavljeno
21. oktober 2016 08.56
BKN-BKO-SPO-NEW-YORK-KNICKS-V-BROOKLYN-NETS
J. P.
J. P.

New York - Košarkarji moštva New York Knicks so se dokopali do nove zmage v pripravljalnem obdobju pred skorajšnjim začetkom nove sezone lige NBA, že četrte v šestem poskusu. V mestnem derbiju so bili namreč v dvorani Barclays Center po srditem boju s 116:111 boljši ob Mrežic iz Brooklyna, ključna za zmago pa je bila tretja četrtina (32:21), ko so tekmečevo prednost trinajstih točk (54:41) izničili in se z delnim izidom 11:0 na zadnji odmor odpravili z udobnimi devetimi točkami naskoka, v preostanku obračuna pa zadržali vse domače napade. Ekipi sta se udarili drugič v dveh tednih, razplet je bil obakrat enak.

V zmagovalnem moštvu si je Saša Vujačič prislužil mesto v začetni peterki, vendar pa se v 14 minutah na parketu ni »nastreljal«. Vpisal je štiri točke (prosti meti 2:2, za dve 1:1, trojke 0:2), tri skoke, dve ukradeni žogi in eno asistenco, privoščil si je tudi dve izgubljeni žogi. Z naskokom najučinkovitejši Kratkohlačnik je bil Carmelo Anthony z 21 točkami. Pri poražencih, ki jim ni pomagalo niti kar 14 trojk in pri katerih so rezervisti dosegli več kot polovico vseh točk (59), je bil daleč najprepričljivejši Jeremy Lin z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 10 skokov. To je bil zadnji test New Yorka pred začetkom sezone, moštvo bo v noči na sredo gostovalo pri Konjenikih v Clevelandu.

Dragić je počival

Manj uspešna je bila sinoči Vročica iz Miamija, ki je na gostovanju v dvorani Time Warner Cable Arena z 88:96 pokleknila pred Charlottom in tako zabeležila tretji poraz v pripravljalnem obdobju, po dveh z Minnesoto. Pred uvodnim gostovanjem nove sezone lige NBA prihodnji četrtek v Orlandu bo Miami že nocoj opravil generalko na domačem parketu proti Philadelphii, ki je izgubila v zadnjih petih pripravljalnih dvobojih.

Za Vročico je bila sinoči usodna že uvodna četrtina, v kateri so si Sršeni z delnim izidom 17:3 zagotovili zelo izdatno zalogo, ki pa je nato počasi kopnela, tik pred zadnjim odhodom na odmor so bili gostje celó točko spredaj, kar pa je domačo zasedbo spet podžgalo do te mere, da je vknjižila deset točk zapovrstjo in obračun mirno spravila pod streho. V njenih vrstah je med zgolj devetimi igralci, ki so stopili na parket, največ pokazal Kemba Walker s 17 točkami, od tega štirimi trojkami, medtem ko se je Michael Kidd-Gilchrist veselil dvojnega dvojčka za 10 točk in 14 skokov.

Pri poražencih je bil eden od devetih fantov, ki ni stopil na parket, tudi slovenski as Goran Dragić, medtem ko je Beno Udrih, v nasprotju s prejšnjimi pripravljalnimi dvoboji, vendarle dočakal priložnost in v osmih minutah prispeval dve točki (za dve 1:3, trojke 0:1), dodal pa še dve asistenci ter po eno ukradeno in izgubljeno žogo. Najučinkovitejši je bil Rodney McGruder z 19 točkami, z dvojnim dvojčkom za 13 točk in 12 skokov pa se je lahko pohvalil še drugi rezervist Okaro White. Dragiću je sicer malo pred dvobojem trener Eric Spoelstra zatrdil, da govorice o tem, da naj bi ga klub prepustil Kraljem iz Sacramenta v zameno za Rudyja Gaya in Darrena Collisona, niso resnične. Ljubljančan naj bi se v postavo vrnil že nocoj proti Philadelphii.