Ob zmagi Reala osebni rekord Dončića v evroligi (VIDEO) 

Luka Dončić je ob zmagi Reala proti Anadolu Efesu spet blestel, prvič v karieri je v evroligi presegel mejo 20 točk.

Objavljeno
12. oktober 2017 20.43
Posodobljeno
12. oktober 2017 20.43
N. Gr.
N. Gr.

Istanbul - Košarkarji Reala iz Madrida se po počasnem začetku sezone počasi ogrevajo, iz težkega gostovanja v Istanbulu so prinesli zmago z 88:74, za katero je bil najbolj zaslužen prav Luka Dončić. Novopečeni evropski prvak se je na prizorišče finala vrnil s 27 točkami, štirimi skoki in štirimi asistencami, kar je zadoščalo za odličen statistični indeks 32. 

Dončić je na igrišču preživel dobrih 26 minut, v katerih je iz igre metal 6/8 za dve, 3/6 za tri in 6/7 s črte prostih metov, izgubil je dve žogi, nad njim pa je bilo storjenih šest osebnih napak. Manj uspešen je bil Edo Murić, ki je pri Efesu dosegel tri točke, a zbral pet osebnih napak, Anthony Randolph pa je k zmagi Reala prispeval 12 točk. Ko se bo pri Madridčanih vrnil še Sergio Llull, bodo spet eni glavnih favoritov za naslov evroligaškega prvaka.

Na drugi tekmi, ki se je začela ob 19. uri, je CSKA premagal Milano, kjer Zorana Dragića ni bilo v postavi. Mlajšega izmed bratov Dragić ni v načrtih kluba iz prestolnice mode, zato se bo v prihodnjih dneh bržkone preselil v novo sredino. Maccabi je z 88:71 odpravil Bamberg, kjer Aleksej Nikolić prav tako ni stopil na parket.