Odom izbojeval najpomembnejšo bitko

Nekdanjega zvezdnika lige NBA Lamarja Odoma so izpustili z intenzivnega oddelka lasvegaške bolnišnice.

Objavljeno
20. oktober 2015 10.44
Lamar Odom DUI Basketball
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Las Vegas - Nekdanji zvezdnik lige NBA Lamar Odom je zapustil intenzivni oddelek bolnišnice v Las Vegasu, kar pomeni, da se je izvlekel po skorajšnji smrti zaradi predoziranja z različnimi substancami. Zdravljenje bo nadaljeval na kliniki Cedars-Sinai v Los Angelesu, poročajo ameriški mediji.

Nekdanjega prvaka najmočnejše košarkarske lige na svetu z moštvom Los Angeles Lakers so hospitalizirali v sredo po tridnevnem veseljačenju v bordelu The Love Ranch blizu Las Vegasa. Odoma je našla ena od uslužbenk javne hiše, ki je povedala, da je nekdanji košarkar užival kokain, popil deset tabletk »zeliščne viagre«, vse skupaj pa poplakoval z alkoholom. Iz ust in nosu mu je posledično mezela »neka bela snov«. 

Odoma so v bolnišnico prepeljali z rešilcem, saj niso imeli na voljo dovolj velikega helikopterja za prevoz več kot dva metra visokega pacienta. Petintridesetletniku je v tem času odpovedalo srce in še nekateri življenjsko pomembni organi, zato so mu zdravniki pripisovali le 50-odstotno možnost preživetja. Po prihodu v bolnišnico je bil v komi in priključen na dializo.

Iz kome se je prebudil po 72 urah, po medijskih poročilih pa je kljub molku zdravnikov mogoče razbrati, da je Američanu precej bolje, saj naj bi se že pogovarjkal s prjatelji in sorodniki, svojim najbližjim pa pošilja tudi telefonska sporočila. Odomovo okrevanje bo po zagotovilih zdravnikov trajalo več mesecev, za zdaj pa še ne morejo napovedati, kakšno škodo je utrpelo njegovo telo in kakšne posledice bo čutil pri govoru.

V širšo ameriško javnost je bolj kot ob naslovu dveh šampionskih prstanov z Jezerniki prodrl s poroko z Khloe Kardashian leta 2009, s katero pa je zdaj že v ločitvenem postopku.