Olimpija in Helios brez lige ABA

Ljubljanski košarkarski klub ni izpolnil finančnih obveznosti, Domžalčani zaradi lige prvakov ne bi mogli slediti urniku.

Objavljeno
26. julij 2016 13.54
Miha Lapornik na tekmi ABA lige med ekipama Union Olimpije in Crvene zvezde.[košarka,šport,ABA,lige,Union Olimpija,Crvena zvezda,Miha Lapornik]
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Čeprav je še nedavno kazalo drugače, v ligi ABA v prihodnji sezoni ne bosta sodelovala ne Helios Suns ne Union Olimpija. Tako je namreč sporočilo vodstvo tega regionalnega košarkarskega tekmovanja.

Ljubljančani si sicer nastopa v novi sezoni niso priigrali, vseeno pa dobili posebno povabilo. Toda ker zanj niso izpolnili finančnih obveznosti, so jim pravico nastopa odvzeli.

To so že potrdili tudi v Olimpiji in na spletni strani zapisali, da »trenutna finančna situacija KK Union Olimpija Ljubljana ne dovoljuje izpolnitve finančnih zahtev lige ABA, ki jih določajo pravilniki tekmovanja. KK Union Olimpija Ljubljana se v prihodnosti še vedno vidi v tem tekmovanju, a trenutnih finančnih pogojev, povezanih z dinamiko in načinom poravnave zadanih obveznosti ne more izpolniti, zato bo klub spoštoval odločitev predsedstva lige ABA.«

Domžalčani kot aktualni državni prvaki medtem niso uspeli zagotoviti, da bodo lahko ob sodelovanju v ligi prvakov, lahko sledili sporedu tekmovanja. »Urnik bi bil enostavno prenaporen,« so na twitterju zapisali Domžalčani.

Njihovo sodelovanje v regionalni ligi je sicer tudi v nasprotju z načeli Fibe Europe, ki bije vojno z ligo ABA, in posledično tudi Košarkarske zveze Slovenije. Kot so Domžalčani že predhodno napovedali, bodo v rpimeru zapletov, dali prednost novoustanovljeni ligi prvakov.