Olimpijo okrepil latvijski center

Občasni košarkarski reprezentant Latvije Ronalds Zakis (28 let, 207 cm) je nazadnje branil barve VEF Rige.

Objavljeno
12. avgust 2015 17.13
J. P., G. L., Delo.si
J. P., G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski prvoligaš Union Olimpija je močnejši za robustnega latvijskega centra Ronaldsa Zakisa (28 let, 207 centimetrov), ki si je minulo sezono kruh služil pri VEF Rigi. Zakis je novemu delodajalcu, proti kateremu je še v pred nekaj meseci nastopal v evropskem pokalu, obljubil zvestobo do konca sezone 2015/16.

Latvijski center, sicer občasni članski reprezentant, je svojo športno pot začel v Ventspilsu, ki mu je bil zvest debelo desetletje, preden je lani podpisal pogodbo z VEF Rigo. Svojčas je v mlajših reprezentančnih selekcijah tekmoval tudi na evropskih prvenstvih U18 in U20.

»Vesel sem, da smo se dogovorili z Zakisom. Ne glede na bogate izkušnje se prvič podaja onstran meja domovine in verjamem, da dela korak naprej v svoji karieri. Je telesno izjemno močan igralec, ki bo imel pomembne obrambne naloge na tekmečevih centrih in pri zapiranju prostora pod košema. Bo tudi dobra konkurenca na treningih mlademu Vasiliju Vučetiću, kar je zelo pomembno za njegov razvoj,« je pojasnil trener zmajev Gašper Potočnik.

Prihoda v klub priznanega imena in bogate tradicije je vesel tudi nekdanji najboljši strelec evropskega prvenstva do 20 let (2007): »Zelo sem vesel, da sem podpisal za Union Olimpijo, ki je tradicionalni evropski klub. Nova sezona mi predstavlja velik izziv, ki se ga veselim. Zavedam se, da igranje v takšnem klubu zahteva določeno odgovornost. Želim si predvsem, da bomo igrali kot ekipa in da bomo vsak večer dali svoj maksimum za zmago. Na parketu bom dal vse od sebe, da ekipa doseže cilj in zmaguje.«