Olympiacos kot zadnji na F4 (VIDEO)

Košarkarji Olympiacosa so na peti tekmi vendarle strli odpor Anadolu Efesa in se kot zadnji uvrstili na F4 evrolige.

Objavljeno
03. maj 2017 00.56
afp BASKET-EURL-REALMADRID-OLYMPIACOS
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Pirej - Real Madridu, Fenerbahčeju in CSKA Moskvi se je kot zadnji na zaključnem turnirju košarkarske evrolige pridružil Olympiacos. Grki so v odločilni peti tekmi četrtfinala premagali Efes Pilsen s 87:78. Polfinalna para sta tako Real Madrid - Fenerbahče in CSKA Moskva - Olympiacos.

Olympiacos je obrnil zaostanek 1:2 v skupno zmago 3:2 in pričakovano postal četrti udeleženec zaključnega turnirja, ki bo potekal v Istanbulu od 19. do 21. maja.

Na zaključni turnir so se uvrstile prve tri ekipe rednega dela, se pravi Real Madrid, CSKA Moskva in Olympiacos, Fenerbahče, peti po rednem delu, pa je s 3:0 izločil četrtouvrščeni Panathinaikos. S 3:0 je Real Madrid izločil Darušafako, prvak iz Berlina 2016, CSKA Moskva, pa je proti Baskonii potreboval štiri tekme.

Slovenijo bo na F4 zastopal Luka Dončić, eden najbolj izstopajočih posameznikov pri Real Madridu, ki bo nastopil na petem zaključnem turnirju v zadnjih sedmih sezonah. Izbranci trenerja Pabla Lasa bo skušali osvojiti jubilejni deseti naslov prvaka Evrope v zgodovini kluba.