Partizanovi kandidati Filipovski, Džikić, celo Obradović ...

Beograjčani so danes pričakovano odslovili trenerja Vlada Šćepanovića.
Fotografija: Sašo Filipovski je nazadnje treniral Olimpijine košarkarje v sezoni 2012/13. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Sašo Filipovski je nazadnje treniral Olimpijine košarkarje v sezoni 2012/13. FOTO: Jože Suhadolnik

Beograd – Košarkarji Partizana so danes ostali brez trenerja, saj je klubsko vodstvo pričakovano razrešilo Vlada Šćepanovića. Nekdanji reprezentant ZR Jugoslavije je zdržal na klopi beograjskih črno-belih le devet tekem, pet v evropskem pokalu (dve zmagi in trije porazi) in štiri v ligi ABA (2:2). Pomagala mu ni niti nedeljska zmaga nad Cedevito Olimpijo, saj je njegovo moštvo v sredo dobilo bolečo zaušnico v dvoboju s francoskim Bourgesom v domači dvorani (76:89).

Na jutrišnji tekmi z Igokei bo Partizan začasno vodil trener mladinske ekipe Milivoje Lazić, ki se je rodil v Ljubljani in se učil košarkarskih veščin pri Smeltu Olimpiji. Šćepanovićeva pomočnika Aleksandar Mitrović in Dejan Mijatović sta namreč pozitivna na koronovirus in v karanteni. Seznam kandidatov na novega glavnega trenerja pa je dolg in na njem najdemo kar nekaj znanih imen.

V Srbiji pripisujejo veliko možnosti nekdanjemu Olimpijinemu strategu Sašu Filipovskemu, ki je nazadnje vodil Monaco, in Aleksandru Džikiću, ki je v preteklosti sedel tako na Olimpijini kot Krkini klopi, dolga leta pa je delal tudi pri Partizanu, ki ga je v sezoni 2016/17 samostojno vodil. V igri je tudi Dejan Milojević, nekdanji Partizanov krilni center in v minulih letih trener Mege, največja, a bržkone neuresničljiva želja navijačev črno-belih pa je Željko Obradović, najuspešnejši trener v zgodovini evropske klubske košarke.

Komentarji: