Pau Gasol še tri leta pri San Antoniu

Španski košarkarski veteran Pau Gasol je podpisal novo triletno pogodbo s San Antoniom.

Objavljeno
22. julij 2017 10.52
BKN-BKO-SPO-SAN-ANTONIO-SPURS-V-WASHINGTON-WIZARDS
A. V.
A. V.
San Antonio - Španski košarkarski veteran Pau Gasol je podpisal novo triletno pogodbo s San Antoniom. Sedemintridesetletni krilni-center iz Barcelone že od leta 2001 igra v severnoameriški ligi NBA. V tem obdobju je igral za Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers in Chicago Bulls, od lani pa je član zasedbe iz Teksasa.

Zanjo je v minuli sezoni v povprečju dosegal 12,4 točke, 7,8 skoka, 2,3 podaje in 1,1 blokade na tekmo, skupaj s soigralci pri ostrogah pa je v rednem delu dosegel 61 zmag in doživel 21 porazov. San Antonio se je v letošnji končnici prebil do finalnega dela zahodne konference in izgubil proti zasedbi Golden State Warriors, ki je kasneje tudi slavila v velikem finalu proti Cleveland Cavaliers.

Ob tem kaže omeniti, da je Gasol za prihodnjo sezono sprejel znižanje svoje plače, ki mu bo navzlic temu letno navrgla 16,2 milijona ameriških dolarjev. S to potezo je svojemu klubu omogočil možnost za nakup nekaterih novih igralcev. V San Antonio so tako že prišli Rudy Gay, Brandon Paul in Joffrey Lauvergne, klub pa se dogovarja tudi za podaljšanje pogodbe z legendo svoje ekipe - Argentincem Manujem Ginobilijem.