Po Davisu in Bryantu odpevedal še Chris Paul

Zvezdnik moštva LA Clippers v košarkarski ligi NBA je začutil, da njegovo telo potrebuje čas za regeneracijo.

Objavljeno
30. marec 2016 00.42
J. P.
J. P.

Los Angeles - Očitno bo zvezdniška ameriška košarkarska reprezentanca na olimpijskem turnirju v Riu precej osiromašena, saj se glavni zvezdniki drug za drugim odpovedujejo nastopu pod državno zastavo. Najprej sta se mu odrekla Anthony Davis (poškodba) in Kobe Bryant (konec kariere), danes je šel po njunih stopinjah še prekaljeni 30-letni član moštva Los Angeles Clippers Chris Paul.

»Začutil sem, da moje telo potrebuje čas za regeneracijo. Pred kratkim me je sin vprašal, ali bom igral na olimpijskih igrah. Seveda sem mu po eni strani želel reči, da bom, toda odvrnil sem mu, da bom raje več časa preživel z njim,« je pojasnil devetkratni udeleženec tekme vseh zvezd lige NBA, leta 2013 so ga na njej izbrali tudi za najkoristnejšega igralca.

Paul je v preteklosti zvesto nosil reprezentančno majico: v njej se je najprej pred desetletjem na Japonskem okitil z (zgolj) bronom na svetovnem prvenstvu, nato pa na dveh zaporednih olimpijskih igrah - v Pekingu 2008 in Londonu 2012 - posegel po zlatem odličju. V tej sezoni ima v ligi NBA povprečje 19,8 dosežene točke in 9,9 podaje na dvoboj.