Po Gašperju (Potočniku) Gašper (Okorn)

Novi trener košarkarskega prvoligaša Uniona Olimpije je svojčas »zmaje« že vodil. »Izziv sem sprejel s ponosom.«

Objavljeno
11. avgust 2016 20.17
perko Okorn
J. P.
J. P.

Ljubljana - Po popolni prevetritvi strokovnega štaba je slovenski košarkarski prvoligaš Union Olimpija, ki bo še naprej nastopal v regionalni ligi ABA, pa tudi v evropskem pokalu in kajpak obeh domačih tekmovanjih, vendarle dobil novega trenerja za prihajajočo sezono. Gašperja Potočnika bo zamenjal 43-letni Gašper Okorn, ki je bil svojčas v »zmajevem gnezdu« že glavni trener in tudi pomočnik. Preostali člani strokovnega štaba bodo znani v prihodnjih dneh.

»Zavedam se, kaj pomeni voditi Union Olimpijo. Ponujen izziv sem sprejel s ponosom in veseljem ne glede na stanje, v katerem se klub nahaja. Vodstvu se zahvaljujem za zaupanje, pred nami je veliko dela, ki pa se ga bomo lotili s pozitivno energijo. O sestavi moštva, ciljih in ostalem bomo lahko kaj več povedali šele čez čas, sprva bomo v Stožicah zbrali igralce, s katerimi klub razpolaga v članski in mladinski konkurenci ter jim dodali nekaj fantov na preizkušnji,« pojasnjuje Okorn.

Gašperja Potočnika je odnesla slaba minula sezona. Foto: Blaž Samec/Delo.


Trenersko pot je začel tik po prelomu tisočletja v Škofji Loki in tam ostal vse do leta 2003 in selitve k Unionu Olimpiji, kjer je bil sprva pomočnik trenerju Sašu Filipovskemu. Prvo mednarodno izkušnjo je pridobil v sezoni 2005/06, ko je pri litovskem Lietuvosu Rytasu asistiral hrvaškemu strokovnjaku Nevenu Spahiji, sezono pozneje pa se vrnil v Ljubljano za pomočnika Tomu Mahoriču. Ko je ta sestopil z vročega stolčka, je Okorn prvič postal tudi glavni trener.

Nato ga je pot spet vodila v tujino - v Latvijo (Ventspils), na Poljsko (Energa Czarni in Koszalin), v Kuvajt (Al Kuwait), vmes je vodil ekipo Geoplina Slovana, predlanskega januarja pa prevzel domžalski Helios, pri katerem je ostal do lanskega decembra. Za seboj ima tudi že nekaj izkušenj na reprezentančni ravni, saj je svojčas pomagal selektorju izbrane vrste do 20 let Miru Aliloviću, nato pa še v članski zasedbi Alešu Pipanu.