Poljakinje še niso pokazale vseh adutov

Slovenske košarkarice danes (ob 18. uri v Kranjski Gori) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo s Poljsko.

Objavljeno
11. junij 2014 01.55
press/kosarka
T. V., šport
T. V., šport
Ljubljana – Slovenske košarkarice so se dobro zavedale, da bo začetek kvalifikacij za EP prinesel dve zahtevni oviri, morda celo odločilni za njihove ambicije, da se sploh prvič v zgodovini uvrstijo na prvenstvo stare celine. Na Slovaškem so v nedeljo pričakovano zabeležile poraz, pri čemer se je lažje poškodovala tudi tedaj ne najbolj razpoložena, a pomembna članica ekipa Sandra Piršič, drevi ob 18. uri pa jih v kranjskogorski športni dvorani čakajo Poljakinje, ki jim v 1. kolu niti ni bilo treba pokazati vseh orožij, saj so se merile z Luksemburgom, ki ne kotira visoko v slovenski skupini.

»Tekmo proti Poljski moramo začeti odločno, saj nimamo česa izgubiti. Z agresivno igro bomo morali tekmicam preprečiti, da se razigrajo. Predvsem bo treba popraviti igro v obrambi, sploh proti ‘pick and rollu’. Imamo tudi ogromno rezerv v napadu, saj smo v drugem polčasu v Košicah preveč poskušali z individualno igro.« je prepričan selektor Tomo Orešnik, ki iz posnetka prvega dvoboja Poljakinj ni mogel izvleči pravih zaključkov, ker so njihove tekmice iz Luksemburga ves dvoboj vztrajale pri coni.

Kar domače posebej veseli, je podatek, da njihove tekmice vendar še ne računajo na Eweline Kobryn, ki ima izkušnje iz ženske različice lige NBA. A po drugi strani imajo gostje močne adute pod košem, kjer so Slovenke letos oslabljene.