NBA: Poslednji ples LeBrona in Kobeja (VIDEO)

V dvoboju lige NBA Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers sta se zadnjič v karieri pomerila Kobe Bryant in LeBron James.

Objavljeno
11. marec 2016 09.21
A.V., STA
A.V., STA

Los Angeles - Na koncu je bil boljši Cleveland s 120:108. James je tekmo, 22. medsebojni obračun obeh zvezdnikov, končal s 24 točkami in sedmimi podajami, na drugi strani pa je imel Bryant še dve točki več.

Zvezdnika obeh ekip sta prijatelja, a za pravo rivalstvo sta se po Bryantovem mnenju premalokrat srečala. Skupaj sta nastopila v devetih finalih lige, nikoli pa ob istem času. "To ni rivalstvo, toda ne bi rekel, da zato, ker imava oba preveč rada eden drugega. Sam nimam nikogar toliko rad," je malce v šali dejal Bryant, ki se po tej sezoni poslavlja od NBA.

James je tekmo, 22. medsebojni obračun obeh zvezdnikov, končal s 24 točkami in sedmimi podajami, na drugi strani pa je imel Bryant še dve točki več. "Želim si, da bi proti njemu igral vsak večer zaradi tega tekmovalnega naboja, občutka, da igraš proti enemu najboljših v zgodovini. To je nekaj posebnega," je po tekmi ameriškim medijem zaupal James.

Na tekmi med Phoenixom in Denverjem (98:116) se je s 30 točkami, največ v karieri, izkazal Denverjev novinec Emmanuel Mudiay, ki je v zadnjem obdobju zelo razpoložen, na zadnjih petih tekmah ima namreč povprečje 21,6 točke. "Dobro sem se počutil nocoj. Trener mi zaupa, rekel mi je, da naj še naprej igram tako agresivno," je po tekmi povedal Mudiay. Pri Phoenixu se je prav tako izkazal novinec, in sicer Devin Booker, ki je dosegel 35 točk.

Moštvi slovenskih košarkarjev v NBA bosta spet igrali v noči na soboto: Miami Gorana Dragića bo gostoval v Chicagu, New York Saše Vujačića pa pri Los Angeles Clippers.

Liga NBA
Toronto Raptors - Atlanta Hawks 104:96
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 109:101
Denver Nuggets - Phoenix Suns 116:98
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 108:120