Prve vstopnice za EP Danevu in Miliču

Delegacija Košarkarske zveze Slovenije na obisk k bratoma Dragić, Beno Udrih (še) ni v načrtu.

Objavljeno
02. marec 2015 23.37
Goran in Zoran Dragić na tekmi EP Slovenija proti Grčiji,Ljubljana Slovenija 13.09.2013
Eduardo Brozovič, šport
Eduardo Brozovič, šport
Ljubljana – Velimir Perasović je včeraj uradno postal selektor hrvaških košarkarjev. Nemci so objokovali prezgodnjo smrt Christiana Welpa, najboljšega igralca EP 1993, prvega, na katerem je nastopila tudi Slovenija. Vodstvo naše reprezentance pa je predstavilo del načrtov za letošnji eurobasket.

Direktor izbrane vrste Matej Avanzo je potrdil, da se bodo izbranci selektorja Jureta Zdovca zbrali 17. julija in odigrali enajst pripravljalnih tekem, sedem v domačih krajih in štiri v tujini. Prva ogrevalna tekmica bo Nova Zelandija 29. julija (prizorišče še ni določeno), 3. in 4. avgusta se bo Avstralija pomerila z našimi najboljšimi košarkarji v Laškem in Ljubljani, pred odhodom na uvodni del EP v Zagrebu pa bosta na sporedu še dvoboja s svetovnimi podprvaki Srbi: 27. avgusta v Stožicah in dva dneva pozneje v Banjaluki.

»Druge tekmece bomo predstavili ob naslednjih priložnostih,« je zagotovil Avanzo, ki se bo že jutri podal v Miami v družbi generalni sekretarja KZS Raša Nesterovića in podpredsednika zveze Gregorja Griljca. Razlog je jasen, sestanek z Goranom in Zoranom Dragićem ter z vodilnimi možmi njunega novega kluba. »Pripadnost bratov Dragić reprezentanci ni bila nikoli vprašljiva. Letos bi se lahko stvari zapletle le, če bi se podaljšal postopek pred podpisom Goranove nove pogodbe. Ker imajo v ligi NBA zelo stroga pravila in se klubi v takšnih primerih ne smejo lotiti pogajanj pred 1. julijem, se bomo lahko na Floridi pogovarjali predvsem na načelni ravni,« je pojasnil direktor izbrane vrste in odkimal ob vprašanju, ali imajo v načrtu tudi obisk Memphisa.

»Glede morebitne udeležbe Bena Udriha se mora najprej izjasniti selektor in tega še ni storil. To seveda še ne pomeni, da nanj ne računa na evropskem prvenstvu. Časa imamo več kot dovolj, 28. marca pa se bova s trenerjem reprezentance B Radom Trifunovičem podala za tri dni v Gaziantep k Juretu Zdovcu, da se bomo uskladili glede podrobnosti priprav, porazdelitve kandidatov za obe selekciji in uskladitve igralne taktike zanju,« je razkril Avanzo.

Slovenska reprezentanca v uvodnem delu EP, v katerem se bo od 5. do 10. septembra po vrsti pomerila s Hrvaško, Gruzijo, Nizozemsko, Grčijo in Makedonijo, računa na tradicionalno množično podporo navijačev. Zato se je KZS povezala s Kompasom, ki je pripravil bogato ponudbo aranžmajev. Prve vstopnice sta včeraj prejela Ivo Daneu in Marko Milič.

Od jutri do 10. aprila bodo prodajali pakete vstopnic za vseh pet nastopov slovenskih košarkarjev v Zagrebu (v cenovnem razponu od 55 do 170 evrov), 12. aprila pa še vstopnice za posamezne tekme (od 12 do 35 evrov). Poleg tega so pripravili navijaške izlete z avtobusom (iz Ljubljane, Maribora in Celja) in čarterskim vlakom iz Ljubljane. Za dvoboj Hrvaška – Slovenija so prireditelji omejili količino vstopnic za slovenske navijače na 3000, za druge tekme pa bodo do razprodaje na voljo še dodatne količine. V pripravi so seveda tudi izleti v Lille, kjer se bodo od 12. do 20. septembra odvijali izločilni dvoboji začenši z osmino finala.