Prvi Američan že zapustil domžalsko osončje

Zaradi daljšega okrevanja po poškodbi sta se prvoligaš Helios Suns in Austin Bragg dogovorila za prekinitev pogodbe.

Objavljeno
03. december 2014 13.42
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Domžale - Manj kot teden dni po predčasnem sporazumnem odhodu Dejana Mlakarja je košarkarskega prvoligaša Helios Suns zapustil še drugi mož - eden od treh ameriških novincev, 23-letni in 206 centimetrov visoki krilni center Austin Kerry Bragg. Obe strani sta se za sporazumno odločitev dogovorili zaradi igralčeve poškodbe kolena, ki zahteva dolgotrajnejše okrevanje.

Bragg se je ekipi pridružil pred začetkom sezone, na nekaj tekmah pa dokazal, da je prava okrepitev domžalskih Sonc. Mladi Američan se je v dogovoru s klubom odločil, da bo rehabilitacijo opravil v domovini, zato je sporazumno prekinil sodelovanje s Heliosom. Pri trenutno šestouvrščenem slovenskem prvoligašu ostajajo trije tujci: Američana Kyle David Casey in Zena Ray Upshaw ter Avstralec Majok Majok Maker.

»Austinu želimo vse najboljše pri sanaciji poškodbe in seveda čim hitrejšo vrnitev pod košarkarske obroče, kjer je predvsem najmlajše navduševal s številnimi atraktivnimi potezami,« so se po kratkem sodelovanju od Bragga poslovili pri Heliosu.