All Star v znamenju rekordov in zmage Zahoda (VIDEO)

Na tradicionalni tekmi zvezd v NBA so košarkarji Zahoda s 163:158 premagali Vzhod. MVP z 41 točkami Russell Westbrook.

Objavljeno
16. februar 2015 08.16
NBA All Star Game Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brooklyn - V severnoameriški košarkarski ligi so bile ta konec tedna vse oči uprte le na en parket: v New Yorku so se zbrali le najboljši košarkarji v NBA in se pomerili na tradicionalni tekmi All Star. Zmagovalci so postali košarkarji Zahoda, ki so premagali Vzhod z rekordnim izidom 163:158. To je bil tudi rekordno visok izid na dosedanjih tekmah zvezd.

Laskavi naziv za najkoristnejšega igralca je prejel član Oklahome Russell Westbrook, ki je dosegel 41 točk, le točko manj od rekorda na teh tekmah legendarnega Wilta Chamberlaina.

Poleg tega je 64. All Star postregel še z rekordom po doseženih trojkah. Zahod jih je dosegel 25, obe ekipi skupaj pa kar 48. Poleg Westbrooka je pri Zahodu izstopal še prvi strelec lige James Harden, ki je vknjižil 29 točk, osem podaj in osem skokov, na drugi strani pa je največ točk dosegel LeBron James (30).

»Izjemen občutek se je postaviti ob bok največjim imenoma lige NBA. Presrečen sem z naslovom MVP, ogromno mi pomeni. Tekmo sem začel dobro, hitro ujel ritem, zato se nisem ustavil,« je dejal Westbrook, ki je iz igre metal 16:28, zadel pa je tudi pet trojk. Le za točko je zaostal za rekordom iz leta 1962.

Prvič na nasprotni strani brata

Veliko pozornosti sta na tekmi požela tudi Pau in Marc Gasol. Prvič v zgodovini te prireditve sta si namreč nasproti stala brata, še več, oba sta bila izbrana v začetni peterki in ker vsak igra na enem koncu ZDA in ker sta oba centra, sta se v sodniškem metu pomerila za prvo žogo. Višji in spretnejši je bil starejši Pau, ki pa je na koncu izgubil dvoboj. »Bilo je čarobno. Paua sem pred skokom pogledal, kot še nikoli v življenju,« je dejal Marc, Pau pa je dodal:» Bila sva del zgodovine. Težko verjamem, da se bo takšen primer kdaj ponovil.«

Curry blestel s trojkami

Gledalce v Brooklynu so v soboto navdušili tudi udeleženci tradicionalnih tekmovanj v metanju trojk in zabijanju. V prvem je slavil ostrostrelec Golden Stata Stephen Curry, pri zabijanju pa novinec Zach LaVine. Curry je v tekmovanju trojk v finalu zadel kar 13 trojk zaporedoma in ugnal soigralca iz Golden Stata Klaya Thompsona ter branilca naslova Kyrieja Irvinga iz Clevelanda.

Patrick Beverley je bil najboljši v spretnostnem tekmovanju, v finalu je premagal Milwaukeejevega Brandona Knighta, Miamijev Chris Bosh pa je skupaj z legendarnim Dominquom Wilkinsom in zvezdnico ženske lige WNBA Swin Cash slavil v strelskem tekmovanju.