Rezervist Vujačič odlično izkoristil priložnost (VIDEO)

Košarkarji New Yorka so se Bostonu maščevali za nedavni poraz in ga na gostovanju prepričljivo odpravili s 121:96.

Objavljeno
20. oktober 2016 08.33
NBA/
J. P.
J. P.

Boston - Košarkarji New Yorka so se Bostonu maščevali za poraz izpred štririh dni (107:119) in so ga sinoči na gostovanju v dvorani TD Garden prepričljivo odpravili s 121:96. Tokratni uspeh je bil tretji v petem pripravljalnem obračunu pred začetkom nove sezone lige NBA (prvi dvoboj Kratkohlačniki igrajo v noči na prihodnjo sredo na gostovanju pri Konjenikih iz Clevelanda) in daleč najbolj suveren doslej.

Sinoči ni bila zmaga New Yorka vprašljiva niti za trenutek. Izenačena je bila zgolj uvodna četrtina, ko se nobeden od tekmecev ni odlepil za več kot štiri točke, ko pa so v drugi gostje s trojko prešli v vodsto s 35:33, ga niso več izpustili iz rok do konca dvoboja. Na glavni odmor so odnesli devet točk naskoka, ki so ga že v začetku tretje četrtine z delnim izidom 9:0 podvojili. Zadnjih dvanajst minut je bilo tako zgolj še formalnost.

Pri poražencih je priložnost za dokazovanje dobilo kar petnajst igralcev, najbolje pa jo je izkoristil komaj 19-letni Jaylen Brown s 17 točkami. V zmagovalni vrsti je bil še bolj pri metu Latvijec Kristaps Porzingis, medtem ko je slovenski as Saša Vujačič začel na klopi, za 18 minut na parketu pa se je trenerju zahvalil z 12 točkami (prosti meti 1:1, za dve 4:4, trojke 1:4), štirimi asistencami ter po enim skokom in ukradeno žogo.