Rubio in Thompson tik pred zdajci do milijonov za podaljšanje

Ricky Rubio je za štiri leta podaljšal sodelovanje z Minnesoto, Klay Thompson ostaja z Golden Statom.

Objavljeno
01. november 2014 10.29
Suns Timberwolves Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Minneapolis - Španski košarkarski reprezentant Ricky Rubio bo tudi naslednja štiri leta v severnoameriški košarkarski ligi NBA nosil dres moštva Minnesota Timberwolves. Mladi zvezdnik se je dogovoril za podaljšanje pogodbe še za štiri leta, ki naj bi mu prinesla kar 56 milijonov dolarjev.

Rubio, ki je bil peti izbor nabora leta 2009, se je Volkovom pridružil v sezoni 2011/12. Čeprav so ga v začetku mučile poškodbe, so pri Minnesoti ostali prepričani, da bo v prihodnosti ključni igralec moštva. Tako so mu za podaljšanje namenili 55 milijonov, dodaten milijon zelencev pa mu lahko prinese dobra statistika.

»Vesel sem, da bom ostal z Volkovi in veselim se že nove uspešne sezone v Minnesoti. Naši navijači so odlični, z veseljem jih bom še naprej navduševal. Trdo bom delal, da še napredujem v svoji igri in pomagam ekipi do uspehov,« je povedal Rubio, ki bi sicer 1. julija 2015 postal prost igralec.

V zadnjih treh sezonah je Rubio v dresu ekipe iz Minneapolisa v povprečju dosegal po nekaj več kot deset točk in osem podaj na tekmo.

Thompsonu 70 milijonov za podaljšanje

Še več je za podaljšanje pogodbe iztržil ameriški košarkar Klay Thompson. Reprezentant ZDA, ki je letos v Španiji osvojil naslov prvaka, ostaja z ekipo Golden State Warriors, nova pogodba pa mu bo do leta 2019 prinesla po 15 milijonov dolarjev na sezono.

Thompson se je s klubom dogovoril le nekaj ur pred iztekom roka za podaljšanje pogodb v NBA, ki so jih novinci podpisali pred tremi leti. Thompson je do zadnjega vztrajal, da mu mora klub plačati maksimalno vsoto, ki jo je po pravilih lahko dobil, klub je znesek poskušal znižati, a mu ni uspelo. Igralec bo tako za podaljšanje pogodbe zaslužil 70 milijonov dolarjev.